Firebox Outdoors Pánev FIREBOX Frypan 20 cm SMALL s kleštěmi Lifter
890,00 Kč
Přejít do obchodu
další informace
Pánve Firebox jsou zvláštní tím, že jejich povrch je tvrdě eloxovaný, nikoliv potažený nepřilnavou vrstvou. Proces tvrdého eloxování přemění povrchovou vrstvu na vysoce vodivou keramiku, která má mikrostrukturu, jež přijímá teplo. Ano, podobně jako litina, ale lepší. Nejen, že je pánev mnohem lehčí, ale také se s ní lépe manipuluje. Tepelná vodivost pánve Firebox je daleko vyšší, a to 237, kde litina má pouze 52. Pánev Firebox bude tak rychleji reagovat na změny teploty a bude se ohřívat rovnoměrně.
Hlavní přednosti pánve Firebox Frypan
varný povrch je tvrdě eloxovaný a není potažen nepřilnavou vrstvou.
proces tvrdého eloxování přeměňuje povrchovou vrstvu na vysoce vodivou keramiku.
je lehčí než litina a lépe se s ní manipuluje.
rychleji reaguje na změny teploty, rovnoměrně se zahřívá.
už žádné připalování rukojeti pánve, pánev Firebox totiž žádnou nemá.
součástí je univerzální držák pánve - kleště Lifter.
Kleště mohou zanechat drobné stopy na povrchu pánve, které nemají vliv na funkci nebo výkon.
Stejně jako litina, jídlo připravené na pánvi Firebox opravdu chutná lépe! Jsme si upřímně jisti, že si všimnete, o kolik chutnější se vám budou zdát vaše kempinkové pokrmy při použití pánví Firebox. (Před použitím je nutné pánev vypálit, návod je uveden také níže.)
Jak správně připravit pro první použití vaši novou pánev Firebox Frypan (tvrdě eloxovaný hliník)
Návod pro vypálení: (k dispozici také na Youtube - vyhledejte "firebox fryty pan seasoning" v ENG):
Pánev umyjte saponátem na nádobí a horkou vodou. osušte ručníkem.
Umístěte pánev do trouby nebo na zahradní BBQ gril (s teploměrem), pokud chcete pánev vypalovat venku. Předehřejte pánev na 260°C - tím se vypálí potravinářský silikonový tmel, který byl na pánev nanesen z výroby.
Jakmile dosáhne pánev požadovanou teplotu 260°C vyjměte pánev (opatrně ideálně kleštěmi přidržujte zmačkanou papírovou utěrku) naneste první vrstvu oleje. Nejlepší je potravinářský lněný olej bez lignanů (obvykle ho najdete v obchodech se zdravou výživou), nicméně fungovat bude jakýkoli potravinářský tuk (většina lidí používá řepkový nebo rostlinný olej). Rozetřete jej hojně nasycenou papírovou utěrkou a poté jej opět setřete suchou papírovou utěrkou. Setřete všechen vlhký, lesklý olej, dokud vám nezůstane převážně suchý saténový povrch. (Bude to sice dost kouřit, takže zapněte ventilátor a nebo otevřete okna, pokud pánev vypalujete doma).
Vložte pánev na 30 minut do trouby o teplotě 260°C, poté ji vyjměte, (pozorně se podívejte na vrstvu keramického povrchu a uvidíte jemný vzor. Většina olejů se sbíhá do teček. Lněný olej se rozkládá rovně po vzoru podobného kůře.) naneste další vrstvu oleje stejnou technikou stírání a mazání, která byla popsána dříve. Opakujte alespoň tři vrstvy. Čím více vrstev, tím lépe, osobně bych jich neudělal více než šest. Tím by se vytvořila polymerní vrstva.
Poslední vrstvu nechte vypálit celou hodinu při teplotě 260°C. Tím se polymerová vrstva vytvrdí a zpevní.
Poznámka: Výrobce doporučuje používat nepřilnavý sprej na vaření s lecitinem, dokud se vaše pánev plně nevypálí.
Nepřilnavé spreje obsahují lecitin, který pomáhá oleji dostat se hluboko do pórů. Také se snadno připaluje, takže doporučuji sprej nastříkat a pak ho zase setřít (abyste se vyhnuli spálené chuti popcornu) před přidáním vámi preferovaného oleje nebo tuku na vaření. Po dokončení vaření setřete pánev od přebytečného oleje a zvyšte teplotu, dokud se z ní nezačne kouřit, v tu chvíli vypněte oheň a nechte pomalu vychladnout
Návod k použití:
Na rozdíl od všeobecného přesvědčení se vaše sezónní vrstva může poškrábat, proto se vyhněte abrazivním drátěnkám a používejte vhodné náčiní. Dobrou zprávou je, že ani škrábance nejsou koncem světa; malé škrábance se používáním vyplní nově polymerizovanými oleji
Pánve Firebox velmi dobře vedou teplo, je tím pádem potřeba méně tepla, takže začněte s nízkou teplotou a pomalu se propracovávejte nahoru, dokud nezískáte pocit lepšího výkonu při vaření.
Při předehřívání neodcházejte, tyto pánve se rychle zahřívají, takže riskujte přehřátí prázdné pánve.
Vždy respektujte horké povrchy a dbejte zvýšené opatrnosti. Nepokoušejte se pánev rychle zchladit.
Upozornění: V důsledku výrobního procesu jsou na okraji (vnějším okraji) pánve nevyhnutelné kosmetické stopy. Nemá to vliv na používání ani na dlouhodobou životnost.
Pánve nelze mýt v myčce nádobí - pouze ruční mytí.
Technické detaily pánve
malá pánev je 20 cm pánev - 22,5 cm na horním okraji a asi 17,5 cm na dně
hmotnost malé pánve: 305g
Hlavní přednosti pánve Firebox Frypan
varný povrch je tvrdě eloxovaný a není potažen nepřilnavou vrstvou.
proces tvrdého eloxování přeměňuje povrchovou vrstvu na vysoce vodivou keramiku.
je lehčí než litina a lépe se s ní manipuluje.
rychleji reaguje na změny teploty, rovnoměrně se zahřívá.
už žádné připalování rukojeti pánve, pánev Firebox totiž žádnou nemá.
součástí je univerzální držák pánve - kleště Lifter.
Kleště mohou zanechat drobné stopy na povrchu pánve, které nemají vliv na funkci nebo výkon.
Stejně jako litina, jídlo připravené na pánvi Firebox opravdu chutná lépe! Jsme si upřímně jisti, že si všimnete, o kolik chutnější se vám budou zdát vaše kempinkové pokrmy při použití pánví Firebox. (Před použitím je nutné pánev vypálit, návod je uveden také níže.)
Jak správně připravit pro první použití vaši novou pánev Firebox Frypan (tvrdě eloxovaný hliník)
Návod pro vypálení: (k dispozici také na Youtube - vyhledejte "firebox fryty pan seasoning" v ENG):
Pánev umyjte saponátem na nádobí a horkou vodou. osušte ručníkem.
Umístěte pánev do trouby nebo na zahradní BBQ gril (s teploměrem), pokud chcete pánev vypalovat venku. Předehřejte pánev na 260°C - tím se vypálí potravinářský silikonový tmel, který byl na pánev nanesen z výroby.
Jakmile dosáhne pánev požadovanou teplotu 260°C vyjměte pánev (opatrně ideálně kleštěmi přidržujte zmačkanou papírovou utěrku) naneste první vrstvu oleje. Nejlepší je potravinářský lněný olej bez lignanů (obvykle ho najdete v obchodech se zdravou výživou), nicméně fungovat bude jakýkoli potravinářský tuk (většina lidí používá řepkový nebo rostlinný olej). Rozetřete jej hojně nasycenou papírovou utěrkou a poté jej opět setřete suchou papírovou utěrkou. Setřete všechen vlhký, lesklý olej, dokud vám nezůstane převážně suchý saténový povrch. (Bude to sice dost kouřit, takže zapněte ventilátor a nebo otevřete okna, pokud pánev vypalujete doma).
Vložte pánev na 30 minut do trouby o teplotě 260°C, poté ji vyjměte, (pozorně se podívejte na vrstvu keramického povrchu a uvidíte jemný vzor. Většina olejů se sbíhá do teček. Lněný olej se rozkládá rovně po vzoru podobného kůře.) naneste další vrstvu oleje stejnou technikou stírání a mazání, která byla popsána dříve. Opakujte alespoň tři vrstvy. Čím více vrstev, tím lépe, osobně bych jich neudělal více než šest. Tím by se vytvořila polymerní vrstva.
Poslední vrstvu nechte vypálit celou hodinu při teplotě 260°C. Tím se polymerová vrstva vytvrdí a zpevní.
Poznámka: Výrobce doporučuje používat nepřilnavý sprej na vaření s lecitinem, dokud se vaše pánev plně nevypálí.
Nepřilnavé spreje obsahují lecitin, který pomáhá oleji dostat se hluboko do pórů. Také se snadno připaluje, takže doporučuji sprej nastříkat a pak ho zase setřít (abyste se vyhnuli spálené chuti popcornu) před přidáním vámi preferovaného oleje nebo tuku na vaření. Po dokončení vaření setřete pánev od přebytečného oleje a zvyšte teplotu, dokud se z ní nezačne kouřit, v tu chvíli vypněte oheň a nechte pomalu vychladnout
Návod k použití:
Na rozdíl od všeobecného přesvědčení se vaše sezónní vrstva může poškrábat, proto se vyhněte abrazivním drátěnkám a používejte vhodné náčiní. Dobrou zprávou je, že ani škrábance nejsou koncem světa; malé škrábance se používáním vyplní nově polymerizovanými oleji
Pánve Firebox velmi dobře vedou teplo, je tím pádem potřeba méně tepla, takže začněte s nízkou teplotou a pomalu se propracovávejte nahoru, dokud nezískáte pocit lepšího výkonu při vaření.
Při předehřívání neodcházejte, tyto pánve se rychle zahřívají, takže riskujte přehřátí prázdné pánve.
Vždy respektujte horké povrchy a dbejte zvýšené opatrnosti. Nepokoušejte se pánev rychle zchladit.
Upozornění: V důsledku výrobního procesu jsou na okraji (vnějším okraji) pánve nevyhnutelné kosmetické stopy. Nemá to vliv na používání ani na dlouhodobou životnost.
Pánve nelze mýt v myčce nádobí - pouze ruční mytí.
Technické detaily pánve
malá pánev je 20 cm pánev - 22,5 cm na horním okraji a asi 17,5 cm na dně
hmotnost malé pánve: 305g