Hliníková pánev ELO Ducto, ø 28 cm
859,00 Kč
Přejít do obchodu
další informace
Tato pánev z řady Ducto od německé značky ELO je vyrobena z vysoce kvalitního hliníku s nepřilnavým povrchem, jenž umožní přípravu vašich oblíbených pokrmů za použití minima tuků. Nejen, že odolá teplotě až do 180°C, zároveň se i velmi snadno čistí.
Při správném zacházení a údržbě vám poslouží dlouhou dobu. Proto jsme vám do bodů níže sepsali jak na to:
• Před prvním použitím zkontrolujte spodní část nádobí a varné desky, zda na nich nezůstaly nečistoty, nálepky a nerovnosti. Nejprve očistěte své nové nádobí horkou vodou a běžným prostředkem na mytí nádobí a následně 2–3krát vyvařte. Poté dobře osušte.
• Při vaření používejte pouze tepelně odolné plastové nebo dřevěné kuchyňské náčiní.
• Pokud jde o péči, tento materiál lze snadno čistit houbou nebo kartáčkem na mytí a jakýmkoli běžným čisticím prostředkem. Při odolnějším znečištění doporučujeme na chvíli odmočit. K čištění nepoužívejte žádné ostré nebo špičaté předměty, a to ani v případě silného znečištění. Vodní kámen lze pak odstranit pomocí octu. Nádobí můžete mýt i v myčce na nádobí. Je ale možné, ale to do jisté míry ovlivní nepřilnavé vlastnosti.
• Tip na úsporu energie při vaření: Využívejte energii efektivně výběrem varné zóny, která nejlépe odpovídá velikosti hrnce/pánve, aniž by byla příliš velká. Vždy používejte varnou zónu, která odpovídá velikosti nádobí. Pokud je to možné, používejte při vaření poklici a umístěte nádobu do středu varné zóny.
• Dobré vědět: Šroubované spoje se mohou časem uvolnit. Ty však lze snadno utáhnout pomocí běžného šroubováku.
• Zajistěte, aby se prázdné nádobí nepřehřívalo (pokud neobsahuje potraviny)- jelikož může dojít k poškození nepřilnavého povrchu. Zároveň by se kapalina nikdy neměla zcela odpařit. Pokud se i přesto nádobí přehřeje, místnost důkladně vyvětrejte.
• Úchytky a rukojeti, které nejsou vyrobeny z plastu, se mohou přehřát. Vždy používejte chňapky nebo podobné rukavice a nikdy nenechávejte horké nádobí bez dozoru. Skleněné poklice jsou tepelně odolné pouze do 180 °C a plastové části pouze do 150 °C. Nesmějí se používat v troubě. Výrobek není vhodný pro fritování.
• Vezměte prosím na vědomí, že nevhodné tuky a oleje se při příliš vysoké teplotě připálí a zanechají na vašem nádobí černé usazeniny, které se obtížně odstraňují a nepříznivě ovlivňují nepřilnavé vlastnosti. Máslo a margarín obsahují vodu, sůl a mléčnou bílkovinu, a proto se rychle vznítí. Jsou proto vhodné pouze pro vaření při střední teplotě do 160 °C. Olej, normální tuky, přepuštěné máslo a čistý máslový tuk (bez vody a přísad) lze zahřát na 220 °C a jsou tak vhodné pro všechna smažená jídla, která nevyžadují nadměrné teploty vaření. Ztužené rostlinné tuky se začínají přepalovat až při 280 °C a jsou proto vhodné zejména pro smažení při vysokých teplotách až do 250°C.
Při správném zacházení a údržbě vám poslouží dlouhou dobu. Proto jsme vám do bodů níže sepsali jak na to:
• Před prvním použitím zkontrolujte spodní část nádobí a varné desky, zda na nich nezůstaly nečistoty, nálepky a nerovnosti. Nejprve očistěte své nové nádobí horkou vodou a běžným prostředkem na mytí nádobí a následně 2–3krát vyvařte. Poté dobře osušte.
• Při vaření používejte pouze tepelně odolné plastové nebo dřevěné kuchyňské náčiní.
• Pokud jde o péči, tento materiál lze snadno čistit houbou nebo kartáčkem na mytí a jakýmkoli běžným čisticím prostředkem. Při odolnějším znečištění doporučujeme na chvíli odmočit. K čištění nepoužívejte žádné ostré nebo špičaté předměty, a to ani v případě silného znečištění. Vodní kámen lze pak odstranit pomocí octu. Nádobí můžete mýt i v myčce na nádobí. Je ale možné, ale to do jisté míry ovlivní nepřilnavé vlastnosti.
• Tip na úsporu energie při vaření: Využívejte energii efektivně výběrem varné zóny, která nejlépe odpovídá velikosti hrnce/pánve, aniž by byla příliš velká. Vždy používejte varnou zónu, která odpovídá velikosti nádobí. Pokud je to možné, používejte při vaření poklici a umístěte nádobu do středu varné zóny.
• Dobré vědět: Šroubované spoje se mohou časem uvolnit. Ty však lze snadno utáhnout pomocí běžného šroubováku.
• Zajistěte, aby se prázdné nádobí nepřehřívalo (pokud neobsahuje potraviny)- jelikož může dojít k poškození nepřilnavého povrchu. Zároveň by se kapalina nikdy neměla zcela odpařit. Pokud se i přesto nádobí přehřeje, místnost důkladně vyvětrejte.
• Úchytky a rukojeti, které nejsou vyrobeny z plastu, se mohou přehřát. Vždy používejte chňapky nebo podobné rukavice a nikdy nenechávejte horké nádobí bez dozoru. Skleněné poklice jsou tepelně odolné pouze do 180 °C a plastové části pouze do 150 °C. Nesmějí se používat v troubě. Výrobek není vhodný pro fritování.
• Vezměte prosím na vědomí, že nevhodné tuky a oleje se při příliš vysoké teplotě připálí a zanechají na vašem nádobí černé usazeniny, které se obtížně odstraňují a nepříznivě ovlivňují nepřilnavé vlastnosti. Máslo a margarín obsahují vodu, sůl a mléčnou bílkovinu, a proto se rychle vznítí. Jsou proto vhodné pouze pro vaření při střední teplotě do 160 °C. Olej, normální tuky, přepuštěné máslo a čistý máslový tuk (bez vody a přísad) lze zahřát na 220 °C a jsou tak vhodné pro všechna smažená jídla, která nevyžadují nadměrné teploty vaření. Ztužené rostlinné tuky se začínají přepalovat až při 280 °C a jsou proto vhodné zejména pro smažení při vysokých teplotách až do 250°C.