Konvice na čaj a kávu TEO 0,6 l

529,00 Kč Přejít do obchodu
další informace
Konvice na čaj a kávu French press
Příprava výběrové kávy a čaje v domácích podmínkách je hotové umění. Konvice TEO byla navržena po vzoru French press – jednoduchého francouzského kávovaru pro přípravu skutečně kvalitní kávy s vytříbenou chutí a vůní, který si skvěle poradí i s přípravou sypaného čaje.
Konvice na čaj a kávu TEO, které si můžete pořídit ve dvou velikostech, zaujmou na první pohled svým čistým a nadčasovým provedením. Vyrábíme je ze žáruvzdorného borosilikátového skla, luxusní stojánek je kombinací špičkové nerez oceli a plastu. Úchyt z kvalitního plastu má ergonomický tvar, takže vám konvička padne do ruky jako ulitá a bude se s ní snadno manipulovat.
Jak správně použít konvici TEO?
Víčko s filtrem vyjměte z konvice, vsypte potřebné množství čaje nebo mleté kávy a zalijte horkou vodou. Po vyluhování čaje nebo kávy stlačte filtr pomalu dolů a nápoje můžete podávat.
Skleněná nádoba je vhodná do myčky, ostatní části v myčce nemyjte. Na konvici TEO vám poskytneme nadstandardní záruku 3 roky.
Tajemství French press
Jednou z nejjednodušších a nejlevnějších cest k dobré kávě je French press. Jak na ni? Namelte čerstvou kávu jen o něco málo hrubší než jsou oka sítka. To zaručí rychlou a efektivní extrakci toho nejlepšího, co vám káva může nabídnout.
Množství kávy spočítejte podle spotřeby, jednomu šálku kávy zpravidla odpovídá 8 gramů kávy na 150 ml vody. Dejte vařit vodu na optimální teplotu 95 stupňů Celsia.
Nasypte požadované množství kávy do konvice, zalijte odpovídajícím množstvím vody a nasaďte víko se zvednutým sítkem, abyste správnou teplotu pro extrakci uchovali co nejdéle.
Počkejte 50 vteřin, sundejte víko a opatrně zamíchejte nápoj lžící, nebo konvicí párkrát zatočte jako při degustaci vína, abyste pomohli namleté kávě dolů na dno. Nasaďte zpět víko se zvednutým sítkem a počkejte 1,5 až 2 minuty. Opatrně stlačte sítko dolů a můžete podávat. Podobně postupujte i při přípravě čaje.

Mohlo by vás také zajímat