Líheň na vejce PUISOR IO-102

1 452,00 Kč Přejít do obchodu
další informace
Líheň na vejce PUISOR IO-102 vhodná pro líhnutí vodní a hrabavé drůbeže, s manuálním (ručním) otáčením, kapacita 70 slepičích vajec, možnost dokoupení otočného modulu, bez regulace teploty nastavené na optimální hodnotu, s manuální regulací vlhkosti, bez teploměru a vlhkoměru, možnost dokoupit. Součástí balení je samozřejmě český návod, který obsahuje užitečné rady, tipy a triky pro úspěšné líhnutí. Navíc v případě potřeby poskytujeme našim zákazníkům poradenství s vhodným výběrem líhně i s praktickými radami při líhnutí vodní a hrabavé drůbeže. Garantujeme 24měsíční záruční dobu a poskytujeme záruční i pozáruční servis.
Kapacita líhně podle jednotlivých druhů drůbeže
Systém otáčení vajec
Líheň nabízí možnost manuálního otáčení vajec, kde pohybem ruky otáčíte vejci umístěnými na mřížce tzv. základny na líhnutí podle vašich možností o 180 °, ideálně v pravidelném intervalu - minimálně ráno a večer. Poslední 2-3 dny inkubace se s vejci již neotáčí, aby si plod mohl najít nejvhodnější cestu ze skořápky a úspěšně se tak vylíhl do drůbeže.
Nastavení a kontrola teploty
Teplota je nastavena od výrobce na optimální hodnotu 37,7 °C s možnou odchylkou ±0,5 °C v závislosti na umístění líhně a teplotě v místnosti. Teplota v místnosti, kde je líheň umístěna, by se měla pohybovat v rozmezí od 20-25 °C . Aktuální hodnota teploty v líhni se kontroluje pomocí externího teploměru, který obdržíte jako dárek, při zakoupení této líhně.
Nastavení a kontrola vlhkosti
Vlhkost se reguluje manuálně pomocí ručního dolití vody do vodních kanálků, které jsou umístěny pod základnou na líhnutí ve spodním krytu líhně. Optimální teplota doplňované vody se pohybuje kolem 25-30 °C (nedoporučuje se voda studená). Prvotní nalití vody se provádí před umístěním základny na líhnutí a otočného roštu. Aktuální hodnota vlhkosti v líhni se kontroluje pomocí externího vlhkoměru, který obdržíte jako dárek při zakoupení této líhně. Během líhnutí se voda dolévá odkrytím horního víka, vyjmutím jednoho vejce a doplněním vody do kanálku přímo přes spodní mřížku.
Otáčení vajec, teplota i vlhkost jsou velmi důležitými faktory při inkubaci drůbeže a je důležité udržovat správný postup a hodnoty, aby bylo líhnutí úspěšné! Další cenné rady, které mohou pomoci dosáhnout vysoké líhnivosti najdete v návodu.

Mohlo by vás také zajímat