Muurikka Pánev Camping Leisku s ochranným obalem

1 050,00 Kč Přejít do obchodu
další informace
Finská ocelová pánev, která byla stvořena k použití na ohni. Ideálně se tak hodí pro milovníky vaření v přírodě, bushcraftery, zálesáky, trampy nebo rybáře. Pánev má průměr 26 cm což zaručuje dostatek prostoru pro přípravu pokrmu i pro více než jednoho hladovce. Pánev je opatřena dlouhou rukojetí zakončenou dřevěným madlem pro snadnou manipulaci nad ohněm i mimo něj. Rukojeť je sklopná a zajišťuje se převlečnou pojistkou. Pohodlně ji tak složíte a zajistíte proti nechtěnému zavření.
Součástí balení je také přepravní obal, který slouží také jako ochrana proti ušpinění.
POZOR - PŘED PRVNÍM POUŽITÍM JE NUTNO PÁNEV VYPÁLIT
"Návod jak na vypálení ocelové pánve to najdete v textu níže!"
Přednosti pánve Leisku:
Praktická a skladná
Vysoce odolná ocel a skládací rukojeť s dřevěným madlem
Lze používat kovové nástroje, obracečky apod. aniž by došlo k poškození povrchu pánve
Snadná příprava pokrmů - masa, zeleniny, vajíček, palačinek nebo lívanců
Udržuje připravovaný pokrm šťavnatý, po správném vypálení nehrozí připalování
Materiál velmi dobře vede teplo a zůstává dlouho nahřátý a pokrm teplý
Dodávano s ochranným (pratelným) obalem
Obsah balení:
Pánev MUURIKKA Camping Leisku
Ochranný pevný látkový obal
Technické paramentry:
Průměr: 26 cm
Délka složené pánve (ohnuté madlo): 35 cm
Délka pánve rozložené při použití: 58 cm
Hmotnost: 1,1 kg
Materiál: ocel bez povrchové úpravy a dřevo
Záruka: 24 měsíců

DOPORUČENÝ ZPŮSOB PÉČE A ÚDRŽBY OCELOVÉ PÁNVE:
Při dodržení doporučení způsobu péče a údržby není nutné pánev po každém použití umývat. Stačí odstranit olej a pánev dosucha vytřít např. papírovým ubrouskem.
- Nikdy pánev neumývejte v myčce na nádobí!- Na čištění nepoužívejte drátěnky nebo písek apod.- Po umytí nikdy nenechávejte pánev odkapat, ale ihned ji osušte a lehce potřete stolním olejem.- Pánev musí zůstat mastná, pokud není, potřete ji lehce stolním olejem. Jinak zrezne!- Pánev nesmí být uchovávána ve vlhkém prostředí.- Při používání dochází vlivem tepla a oleje k různému zabarvení pánve. V žádném případě se nejedná ovadu výrobku. Koroze je přirozenou reakcí železa na vlhkost a nelze na ni uplatňovat záruku.- Rukojeť může být při pečení horká, používejte proto ochranné rukavice.- Používaná plotna musí být větší než průměr pánve. Při prvotním vypálení se nebude pánev kroutit adeformovat, čímž by došlo k trvalému znehodnocení.
DOPORUČENÉ ZPŮSOBY VYPÁLENÍ OCELOVÉ PÁNVE:
a) Pomocí oleje a syrových brambor- Pokryjte dno pánve dostatečně olejem a do rozpáleného oleje přidejte nahrubo nakrájené plátkysyrových brambor se lžičkou soli- Pečte brambory tak dlouho, až brambory zčernají a dno pánve ztmavne- Odstraňte obsah a pánev důkladně vyčistěte- Nyní máte pánev připravenou k použití- Případnou korozi vyčistíte 20% citronovou nebo 25% octovou esencí a pánev opět výše uvedenýmzpůsobem vypalte- Čím déle budete pánev používat, tím bude tmavší a o to méně oleje na smažení použijete.
b) Pomocí soli- Na pánev průměru 28 centimetrů potřebujete kilo soli.- Sůl nasypte zhruba do poloviny pánve. Sůl pln funkci rovnoměrného roznašeče tepla.- Zapněte sporák na nejvyšší stupeň a zahřívejte sůl v pánvi. Neděste se, z pánve se bude kouřit a vaše krásná nová pánev začne měnit barvu, bude černat nebo modrat.- Nakonec nechte pánev zcela vychladnout, vysypte sůl a vymastěte ji.

Mohlo by vás také zajímat