Pákový kávovar s mlýnkem na kávu - DOMO DO725K DOMO-ELEKTRO

9 989,00 Kč Přejít do obchodu
další informace
Celokovový pákový kávovar s masivním kovovým termoblokem a digitálním řízením teploty PID kontrolerem zajistí profesionální přípravu té nejlepší kávy i u vás doma. V pákovém kávovaru si snadno připravíte espresso, lungo, nebo americano a díky profesionální parní trysce si vychutnáte i perfektní cappuccino, či latte. Pomocí parní trysky a funkce ohřevu vody si připravíte i vodu na čaj. Pákový kávovar je dodáván s profesionální pákou a se dvěma různě velkými sítky pro přípravu 1 nebo 2 porcí kávy. Snadno a rychle si tak připravíte dvě kávy najednou, nebo jednu extra silnou kávu pouze pro sebe. Množství kávy si můžete upravit a uložit do paměti kávovaru napříště.
Integrovaný mlýnek na kávu disponuje velmi jemným plynulým nastavením hrubosti mletí a dobře utěsněným zásobníkem na kávová zrna, aby bylo co nejdéle zachováno jejich aroma. O mletí pražených zrnek se postará kónické mlecí ústrojí s mlecími kameny z tvrzené oceli. Množství namleté kávy si můžete i upravit a uložit do paměti. Stiskem jednoho tlačítka se vám tak vždy páka naplní přesně takovým množstvím mleté kávy, jaké požadujete.
Parametry kávovaru
Typ kávovaru: pákový kávovar s mlýnkem
Parní tlak: 20 Bar
Objem vody: 2,7 l
Kapacita zásobníku na kávu: 250 g
Příkon: 1620 W
Profesionální komponenty pro přípravu kávy
Tělo přístroje kompletně z tlakově litého hliníku a nerezu
Zdvojený PID kontroler s přesným digitálním hlídáním teploty
Teplota přípravy kávy přesně 92 °C
Kovový termoblok s hlavou o průměru 58 mm
Integrovaný analogový tlakoměr pro profesionální přípravu kávy
Profesionální kovová páka s vyměnitelným sítkem pro 1, nebo 2 porce kávy
Profesionální parní tryska pro napěnění mléka, nebo ohřev vody
Profesionální nepřetlaková sítka
Integrovaný mlýnek na kávu se zásobníkem zrnkové kávy
Mlýnek na kávu s kónickým systémem z tvrzené oceli
Jemné nastavení hrubosti mletí s vyznačenými 30 stupni
Automatické mletí kávy přímo do páky přitlačením páky pod mlýnek
Dobu trvání mletí lze upravit a uložit do paměti
Rozebiratelné a vyjímatelné mlecí ústrojí pro snadné čištění
Odnímatelný zásobník na zrnkovou kávu
Víko zásobníku s těsněním pro uchování aroma kávy
Automatické uzavření otvoru zásobníku kávy při sejmutí z kávovaru
Funkce kávovaru
Nahřátí termobloku do pohotovostního režimu za 50 s od zapnutí
Automatické vypnutí po 20 minutách nečinnosti se zvukovou signalizací
LED podsvícená tlačítka
Tlačítko pro přípravu 1, nebo 2 šálků kávy
Tlačítko pro přípravu horké vody
Nastavitelný objem šálku pro jednotlivá funkční tlačítka
Přesné nastavení parní trysky otočným ovladačem s jemným chodem
Zvukové a LED upozornění na nutnost doplnění vody
Funkce pro odvápňování
Funkce resetování do továrního nastavení
Vyhřívaná odkládací plocha na šálky na vrchní části kávovaru
Odnímatelný snadno přenosný zásobník na vodu
Plovák v misce odkapu upozorňující na plnou misku
Protiskluzové nožičky
Příslušenství v balení
2 nerezová spařovací sítka (nepřetlaková) do páky pro 1, nebo 2 porce kávy
Pěchovadlo kávy do páky
Čistící kartáček a jehla
Nerezová konvička na mléko
Typy na přípravu kávy za pomoci integrovaného tlakoměru
Za pomoci tlakoměru (manometru) na čelní straně přístroje se lze snadněji rozhodnout jak správně nastavit hrubost mletí mlýnku na kávu, nebo jakou silou kávu v páce upěchovat. Nejlepších výsledků dosáhne kávovar při pracovním tlaku 9-12 bar. Jak tlak ovlivnit čtěte níže.
Pokud tlakoměr během extrakce kávy ukazuje tlak mezi 0 a 5 bar, je tlak příliš nízký. V takovém případě byste měli zkontrolovat čerstvost kávy a její upražení, zda nebyla káva málo upěchovaná (pro správné upěchování kávy by se měl použít tlak o síle 15-20 kg), či zda nebyla káva umletá příliš hrubě.
Pokud tlakoměr během extrakce kávy ukazuje tlak mezi 12 a 20 bar, je tlak příliš vysoký. Vysoký tlak může značit ucpané otvory v sítku, příliš upěchovanou kávu, nebo kávu umletou příliš jemně.
Na jednu porci kávy by pak mělo být použito cca 7-9 g kávy. Na přístroji můžete regulovat čas mletí a v kombinaci s nastavením hrubosti mletí tak dosáhnout i výslednou hmotnost namleté kávy. Káva v sítku by měla být rovnoměrně rozprostřena a dokonale rovnoměrně upěchována. S rovnoměrným rozprostřením kávy v páce může pomoci poklepání pákou o roh pracovní kuchyňské desky. Páka je k tomu vybavena gumovým podstavcem. Na kávu v páce pak pomocí pěchovadla tlačte maximální silou 15-20 kg. 
Rozměry balení a přístroje
Rozměry balení (š x h x v): 39,5 x 37,3 x 51,5 cm
Hmotnost balení: 10,9 kg
Rozměry přístroje (š x h x v): 30 x 33,5 x 41,5 cm
Hmotnost přístroje: 9,4 kg
Délka přívodního kabelu: 98 cm
 

Mohlo by vás také zajímat