Samura Brusný kámen kombinovaný, zrnitost 2000/5000

1 599,00 Kč Přejít do obchodu
další informace
Brusný kámen Samura s dvoubarevným kombinovaným brouskem o zrnitosti 2000 a 5 000 je víceúčelový a může provádět více funkcí najednou. Strana má zrna o větší hrubosti vyrovná a naostří řeznou hranu a strana s jemnější velikostí zrna pomůže dosáhnout dokonalého stavu ostří. Brusné kameny jsou dodávány s gumovou podložkou, která usnadňuje proces ostření a zabraňuje sklouznutí brousku po povrchu. Při broušení nože doporučujeme používat celou stranu brusného kamene, aby došlo k rovnoměrnému opotřebení brousku.
Délka kamene: 18 cm
Šířka kamene: 6 cm
Hmotnost: 616 ​g
Jako další produkt pro broušení a následné leštění doporučujeme Samura Elektrický diamantový brousek.
Video, jak nabrousit kuchyňský nůž brusným kamenem:




Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
Nože jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem. Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Více o historii značky Samura.
Péče o kuchyňské nože
Správná péče o kuchyňské nože je celá věda, jednoduchá, ale velmi důležitá. Dodržováním několika jednoduchých pravidel můžete výrazně prodloužit životnost dobrého nože a přetvořit vaše rutinní vaření na snadný a fascinující proces.
5 zásad pro správnou péči nožů

Broušení a leštění nožů. Účel a důležitost
Vlastnosti kvalitního kuchyňského nože značně závisí na stupni jeho konečného broušení a leštění v poslední fázi výroby. Tímto procesem je ovlivněna nejen schopnost nože udržet ostrost po delší dobu, ale také samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím. Navíc také odráží krásu a dokonalost vzhledu nože a poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi. Kvalita a přísné dodržování obráběcích technik nám...

Mohlo by vás také zajímat