Samura Brusný kámen kombinovaný, zrnitost 240/800

1 199,00 Kč Přejít do obchodu
další informace
Japonský brusný kámen je jedinečným doplňkem pro ostření a broušení kuchyňských nožů všech velikostí a tvarů. Díky velmi hrubé zrnitosti (240 a 800) je tento kombinovaný brousek určen k hrubému opracování čepele před naostřením a intenzivním odstraněním kovu. Zrnitost brousku 240/800 pomůže obnovit úhel ostří, geometrii čepele a řezné hrany; odstraníte s ním snadno praskliny a oděrky a dokonce můžete změnit tloušťku čepele.
Délka kamene: 18 cm
Šířka kamene: 6 cm
Hmotnost: 680 ​g
Jako další produkt pro broušení a následné leštění doporučujeme Samura Elektrický diamantový brousek.
Video, jak nabrousit kuchyňský nůž brusným kamenem:




Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
Nože jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem. Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Více o historii značky Samura.
Péče o kuchyňské nože
Správná péče o kuchyňské nože je celá věda, jednoduchá, ale velmi důležitá. Dodržováním několika jednoduchých pravidel můžete výrazně prodloužit životnost dobrého nože a přetvořit vaše rutinní vaření na snadný a fascinující proces.
5 zásad pro správnou péči nožů

Broušení a leštění nožů. Účel a důležitost
Vlastnosti kvalitního kuchyňského nože značně závisí na stupni jeho konečného broušení a leštění v poslední fázi výroby. Tímto procesem je ovlivněna nejen schopnost nože udržet ostrost po delší dobu, ale také samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím. Navíc také odráží krásu a dokonalost vzhledu nože a poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi. Kvalita a přísné dodržování obráběcích technik nám poskytuje odpověď na otázku, proč jsou některé nože lepší, pokud porovnáváme jejich...

Mohlo by vás také zajímat