Samura Brusný kámen kombinovaný, zrnitost 3000/8000
1 799,00 Kč
Přejít do obchodu
další informace
Brusný vodní kámen Samura je ideálním doplňkem pro broušení kvalitních kuchyňských nožů. Před použitím umístěte tento brusný kámen na několik minut do vody, díky tomu se při broušení ovolní emulze, která bude fungovat jako lubrikant. Díky rozdílné hodnotě zrnitosti na obou stranách brousku může být tento brusný kámen použit pro broušení i konečné leštění. Optimální rozměry tohoto brusného kamene dovolují brousit nože všech velikostí - dlouhé kuchyňské nože i malé skládací nože.
Délka kamene: 18 cm
Šířka kamene: 6 cm
Hmotnost: 534 g
Jako další produkt pro broušení a následné leštění doporučujeme Samura Elektrický diamantový brousek.
Video, jak nabrousit kuchyňský nůž brusným kamenem:
Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
Nože jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem. Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Více o historii značky Samura.
Péče o kuchyňské nože
Správná péče o kuchyňské nože je celá věda, jednoduchá, ale velmi důležitá. Dodržováním několika jednoduchých pravidel můžete výrazně prodloužit životnost dobrého nože a přetvořit vaše rutinní vaření na snadný a fascinující proces.
5 zásad pro správnou péči nožů
Broušení a leštění nožů. Účel a důležitost
Vlastnosti kvalitního kuchyňského nože značně závisí na stupni jeho konečného broušení a leštění v poslední fázi výroby. Tímto procesem je ovlivněna nejen schopnost nože udržet ostrost po delší dobu, ale také samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím. Navíc také odráží krásu a dokonalost vzhledu nože a poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi. Kvalita a přísné dodržování obráběcích technik nám poskytuje odpověď na otázku, proč...
Délka kamene: 18 cm
Šířka kamene: 6 cm
Hmotnost: 534 g
Jako další produkt pro broušení a následné leštění doporučujeme Samura Elektrický diamantový brousek.
Video, jak nabrousit kuchyňský nůž brusným kamenem:
Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
Nože jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem. Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Více o historii značky Samura.
Péče o kuchyňské nože
Správná péče o kuchyňské nože je celá věda, jednoduchá, ale velmi důležitá. Dodržováním několika jednoduchých pravidel můžete výrazně prodloužit životnost dobrého nože a přetvořit vaše rutinní vaření na snadný a fascinující proces.
5 zásad pro správnou péči nožů
Broušení a leštění nožů. Účel a důležitost
Vlastnosti kvalitního kuchyňského nože značně závisí na stupni jeho konečného broušení a leštění v poslední fázi výroby. Tímto procesem je ovlivněna nejen schopnost nože udržet ostrost po delší dobu, ale také samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím. Navíc také odráží krásu a dokonalost vzhledu nože a poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi. Kvalita a přísné dodržování obráběcích technik nám poskytuje odpověď na otázku, proč...