Samura Brusný kámen, zrnitost 2000
999,00 Kč
Přejít do obchodu
další informace
Jednovrstvý brusný kámen o hrubosti zrn 2000 společnosti Samura je určen k odstraňování stop hrubých vad a pro hrubé ostření ocelových nožů. Je vhodný i pro velmi tvrdé nože s tvrdostí 58 HRC nebo vyšší. Všechna brusná zrna tohoto brusného kamene jsou zcela homogenní pro zajištění hladkého a kvalitního ostření. Japonské vodou chlazené brusné kameny mají vysoký výkon a jsou schopny obnovit řezné vlastnosti téměř jakéhokoli nože mnohem rychleji než jiné typy ručních brusek.
Délka kamene: 18 cm
Šířka kamene: 6 cm
Hmotnost: 294 g
Jako další produkt pro broušení a následné leštění doporučujeme Samura Elektrický diamantový brousek.
Video, jak nabrousit kuchyňský nůž brusným kamenem:
Přednosti nožů Samura:
vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC
fantastický řezný výkon díky japonskému tvaru čepele a jemnému zúžení ze špičky
naostření v úhlu 17 stupňů (tj. více něž u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů)
rukojeti vyrobeny z nejlepších moderních materiálů: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity
Jak vybrat ten správný nůž?
Chcete-li si usnadnit výběr a pochopit, jaké nože budete skutečně potřebovat, měli byste se seznámit s hlavními typy nožů a jejich využitím. Více k tomuto tématu jsme pro vás shrnuli v jak vybrat správný nůž.
Japonský kuchyňský nůž - přímý potomek samurajského meče
Japonské nože jsou dokonalým spojením legendárních tradic minulosti a špičkových technologií budoucnosti Vice o vlastnostech japonských nožů.
Péče o kuchyňské nože
Správná péče o kuchyňské nože je celá věda, jednoduchá, ale velmi důležitá. Dodržováním několika jednoduchých pravidel můžete výrazně prodloužit životnost dobrého nože a přetvořit vaše rutinní vaření na snadný a fascinující proces.
5 zásad pro správnou péči nožů
Broušení a leštění nožů. Účel a...
Délka kamene: 18 cm
Šířka kamene: 6 cm
Hmotnost: 294 g
Jako další produkt pro broušení a následné leštění doporučujeme Samura Elektrický diamantový brousek.
Video, jak nabrousit kuchyňský nůž brusným kamenem:
Přednosti nožů Samura:
vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC
fantastický řezný výkon díky japonskému tvaru čepele a jemnému zúžení ze špičky
naostření v úhlu 17 stupňů (tj. více něž u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů)
rukojeti vyrobeny z nejlepších moderních materiálů: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity
Jak vybrat ten správný nůž?
Chcete-li si usnadnit výběr a pochopit, jaké nože budete skutečně potřebovat, měli byste se seznámit s hlavními typy nožů a jejich využitím. Více k tomuto tématu jsme pro vás shrnuli v jak vybrat správný nůž.
Japonský kuchyňský nůž - přímý potomek samurajského meče
Japonské nože jsou dokonalým spojením legendárních tradic minulosti a špičkových technologií budoucnosti Vice o vlastnostech japonských nožů.
Péče o kuchyňské nože
Správná péče o kuchyňské nože je celá věda, jednoduchá, ale velmi důležitá. Dodržováním několika jednoduchých pravidel můžete výrazně prodloužit životnost dobrého nože a přetvořit vaše rutinní vaření na snadný a fascinující proces.
5 zásad pro správnou péči nožů
Broušení a leštění nožů. Účel a...