Samura Brusný kámen, zrnitost 8000
1 199,00 Kč
Přejít do obchodu
další informace
Jednovrstvý vodou chlazený brusný kámen o velikosti zrn 8000 disponuje nejmenší velikostí abrazivních frakcí určený pro nejjemnější operace ostření. Používá se na samém konci procesu ostření pro dokončovací operace po opracování čepele hrubšími brusnými kameny. Je to brusný kámen, který umožňuje, abyste vyleštili vaši čepel do vysokého lesku bez použití plstěných a leštících maziv. Brusný kámen je dodáván ve značkové krabici. Dodává se s pryžovou podložkou pro bezpečné upevnění v provozu.
Délka kamene: 18 cm
Šířka kamene: 6 cm
Hmotnost: 353 g
Jako další produkt pro broušení a následné leštění doporučujeme Samura Elektrický diamantový brousek.
Video, jak nabrousit kuchyňský nůž brusným kamenem:
Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
Nože jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem. Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Více o historii značky Samura.
Péče o kuchyňské nože
Správná péče o kuchyňské nože je celá věda, jednoduchá, ale velmi důležitá. Dodržováním několika jednoduchých pravidel můžete výrazně prodloužit životnost dobrého nože a přetvořit vaše rutinní vaření na snadný a fascinující proces.
5 zásad pro správnou péči nožů
Broušení a leštění nožů. Účel a důležitost
Vlastnosti kvalitního kuchyňského nože značně závisí na stupni jeho konečného broušení a leštění v poslední fázi výroby. Tímto procesem je ovlivněna nejen schopnost nože udržet ostrost po delší dobu, ale také samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím. Navíc také odráží krásu a dokonalost vzhledu nože a poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi. Kvalita a přísné dodržování obráběcích technik nám poskytuje odpověď na...
Délka kamene: 18 cm
Šířka kamene: 6 cm
Hmotnost: 353 g
Jako další produkt pro broušení a následné leštění doporučujeme Samura Elektrický diamantový brousek.
Video, jak nabrousit kuchyňský nůž brusným kamenem:
Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
Nože jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem. Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Více o historii značky Samura.
Péče o kuchyňské nože
Správná péče o kuchyňské nože je celá věda, jednoduchá, ale velmi důležitá. Dodržováním několika jednoduchých pravidel můžete výrazně prodloužit životnost dobrého nože a přetvořit vaše rutinní vaření na snadný a fascinující proces.
5 zásad pro správnou péči nožů
Broušení a leštění nožů. Účel a důležitost
Vlastnosti kvalitního kuchyňského nože značně závisí na stupni jeho konečného broušení a leštění v poslední fázi výroby. Tímto procesem je ovlivněna nejen schopnost nože udržet ostrost po delší dobu, ale také samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím. Navíc také odráží krásu a dokonalost vzhledu nože a poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi. Kvalita a přísné dodržování obráběcích technik nám poskytuje odpověď na...