Samura Diamantový brousek na nože, zrnitost 360/600

1 599,00 Kč Přejít do obchodu
další informace
Diamantová bruska vyniká neuvěřitelnou tvrdostí a díky tomu je ideální pro ostření keramických i keramicko-titanových nožů. Oboustranný brusný kámen s velikostí brusného zrna 360 a 600 je určen pro hrubé opracování čepele, zarovnání úhlu břitu a odstranění vad čepele, které se objevily v průběhu času.
Délka kamene: 15,2 cm
Šířka kamene: 6,1 cm
Hmotnost: 286 ​g
Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
Nože jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem. Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Více o historii značky Samura.
Péče o kuchyňské nože
Správná péče o kuchyňské nože je celá věda, jednoduchá, ale velmi důležitá. Dodržováním několika jednoduchých pravidel můžete výrazně prodloužit životnost dobrého nože a přetvořit vaše rutinní vaření na snadný a fascinující proces.
5 zásad pro správnou péči nožů

Broušení a leštění nožů. Účel a důležitost
Vlastnosti kvalitního kuchyňského nože značně závisí na stupni jeho konečného broušení a leštění v poslední fázi výroby. Tímto procesem je ovlivněna nejen schopnost nože udržet ostrost po delší dobu, ale také samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím. Navíc také odráží krásu a dokonalost vzhledu nože a poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi. Kvalita a přísné dodržování obráběcích technik nám poskytuje odpověď na otázku, proč jsou některé nože lepší, pokud porovnáváme jejich řeznou kapacitu a zachování ostrosti.
Více o broušení se dozvíte v článku.

Potřebujete poradit s výběrem nožů?
Usnadníme Vám lépe se zorientovat mezi jednotlivými druhy nožů. Představíme Vám jaké jsou typy kuchyňských nožů a které nože, nesmí chybět v žádné kuchyni. Vše o nožích Samura




...

Mohlo by vás také zajímat