Samura MO-V Univerzální nůž 15 cm
899,00 Kč
Přejít do obchodu
další informace
Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
Nože značky Samura jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem.
Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Pro rukojeť používáme nejlepší moderní materiály: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity. Vice o historii zn. Samura.
Tento profesionální japonský kuchyňský nůž je právem označován za univerzální, protože je prakticky jeden z nejvšestrannějších nožů vůbec. Pokud v kuchyni nemáte žádné vysoce specializované typy nožů, tento nůž je hravě zastoupí. Používá se na krájení a čištění zeleniny a ovoce, přípravu dušeného masa nebo salátů a na zpracování masa. Je pravda, že pro práci s univerzálním nožem je lepší zpracovávat potraviny postupně po menších kouscích (porcích): tak bude moci maximalizovat své výhody. Čepel tohoto nože z jednovrstvé nerezavějící oceli hladce přechází do masivní rukojeti. Nejvhodnější řešení pro profesionální práci. Rukojeť je vyrobena z odolného laminátu a na jejím konci je kovová zátka.
Doporučujeme ruční mytí.
Celková délka: 27 cm
Délka čepele: 15 cm
Hmotnost: 99 g
Přednosti nožů Samura:
vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC
fantastický řezný výkon díky japonskému tvaru čepele a jemnému zúžení ze špičky
naostření v úhlu 17 stupňů (tj. více něž u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů)
rukojeti vyrobeny z nejlepších moderních materiálů: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity
Jak vybrat ten správný nůž?
Chcete-li si usnadnit výběr a pochopit, jaké nože budete skutečně potřebovat, měli byste se seznámit s hlavními typy nožů a jejich využitím. Více k tomuto tématu jsme pro vás shrnuli v jak vybrat správný...
Nože značky Samura jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem.
Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Pro rukojeť používáme nejlepší moderní materiály: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity. Vice o historii zn. Samura.
Tento profesionální japonský kuchyňský nůž je právem označován za univerzální, protože je prakticky jeden z nejvšestrannějších nožů vůbec. Pokud v kuchyni nemáte žádné vysoce specializované typy nožů, tento nůž je hravě zastoupí. Používá se na krájení a čištění zeleniny a ovoce, přípravu dušeného masa nebo salátů a na zpracování masa. Je pravda, že pro práci s univerzálním nožem je lepší zpracovávat potraviny postupně po menších kouscích (porcích): tak bude moci maximalizovat své výhody. Čepel tohoto nože z jednovrstvé nerezavějící oceli hladce přechází do masivní rukojeti. Nejvhodnější řešení pro profesionální práci. Rukojeť je vyrobena z odolného laminátu a na jejím konci je kovová zátka.
Doporučujeme ruční mytí.
Celková délka: 27 cm
Délka čepele: 15 cm
Hmotnost: 99 g
Přednosti nožů Samura:
vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC
fantastický řezný výkon díky japonskému tvaru čepele a jemnému zúžení ze špičky
naostření v úhlu 17 stupňů (tj. více něž u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů)
rukojeti vyrobeny z nejlepších moderních materiálů: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity
Jak vybrat ten správný nůž?
Chcete-li si usnadnit výběr a pochopit, jaké nože budete skutečně potřebovat, měli byste se seznámit s hlavními typy nožů a jejich využitím. Více k tomuto tématu jsme pro vás shrnuli v jak vybrat správný...