Stabilotherm Pánev Jägarstekpanna Original S1 - 21 cm
1 120,00 Kč
Přejít do obchodu
další informace
Jägarstekpanna original S1, je prvním modelem v řadě Jägarstekpannor. Velikost je ideální pro 1-2 osoby, podle toho, jak moc vám kručí v žaludku. Tento model je vybaven pevnou trubkovou rukojetí, kterou lze prodloužit tyčí z přírody. Když Kaj na konci 80. let vyrobil první pánev, aby si mohl u táboráku smažit vepřové maso, asi ho nenapadlo, že se z toho stane tak oblíbený a ikonický produkt. Dnes, o více než 30 let později, se stále prodává v téměř nezměněné podobě.
Už 30 let vyráběny ve Švédsku
Stabilotherms Jägarstekpannor se vyrábí ve Švédsku z uhlíkové oceli. Ideální pro použití u táboráku, protože materiál odolává vysokým teplotám. Čím více budete pánev používat, tím lepší vlastnosti při smažení bude mít. Inspirace pro náš Jägarstekpannor sahá daleko do minulosti a pochází ze starého severského jídla zvaného „kolbulle“. Připravovali ho na pánvi námořníci, dřevorubci, uhelní dělníci a další dělníci, kteří pracovali dlouhou dobu bez přístupu k čerstvým surovinám. Naše pánev se začala vyrábět ve Smålandu v 80. letech 20. století a dnes je ceněným nástrojem mezi lovci, rybáři, bushcraftery a outdoorovými nadšenci.
Jak si pánev připravit před prvním použitím?
Postupujte dle tohoto návodu, což vám pomůže zajistit, aby se na ní dobře vařilo. Vytvořte nepřilnavý povrch.
Pánev potřete tenkou vrstvou oleje na vaření po celé ploše.
Umístěte pánev přímo do ohně. Nechte ji tam, dokud se z oleje nezačne kouřit a nezmění barvu.
Postup opakujte 3-5krát.
Pokud začne být pánev suchá, naneste další tenkou vrstvu oleje. Vypálená pánev se zbarví do hnědočerná, na okrajích může být často světlejší. Časem však ztmavne a zkrásní - získá patinu.
Technické parametry
Materiál: Uhlíková ocel
Hmotnost: 550 g
Rozměry: 21 cm
VYROBENO VE ŠVÉDSKU
Už 30 let vyráběny ve Švédsku
Stabilotherms Jägarstekpannor se vyrábí ve Švédsku z uhlíkové oceli. Ideální pro použití u táboráku, protože materiál odolává vysokým teplotám. Čím více budete pánev používat, tím lepší vlastnosti při smažení bude mít. Inspirace pro náš Jägarstekpannor sahá daleko do minulosti a pochází ze starého severského jídla zvaného „kolbulle“. Připravovali ho na pánvi námořníci, dřevorubci, uhelní dělníci a další dělníci, kteří pracovali dlouhou dobu bez přístupu k čerstvým surovinám. Naše pánev se začala vyrábět ve Smålandu v 80. letech 20. století a dnes je ceněným nástrojem mezi lovci, rybáři, bushcraftery a outdoorovými nadšenci.
Jak si pánev připravit před prvním použitím?
Postupujte dle tohoto návodu, což vám pomůže zajistit, aby se na ní dobře vařilo. Vytvořte nepřilnavý povrch.
Pánev potřete tenkou vrstvou oleje na vaření po celé ploše.
Umístěte pánev přímo do ohně. Nechte ji tam, dokud se z oleje nezačne kouřit a nezmění barvu.
Postup opakujte 3-5krát.
Pokud začne být pánev suchá, naneste další tenkou vrstvu oleje. Vypálená pánev se zbarví do hnědočerná, na okrajích může být často světlejší. Časem však ztmavne a zkrásní - získá patinu.
Technické parametry
Materiál: Uhlíková ocel
Hmotnost: 550 g
Rozměry: 21 cm
VYROBENO VE ŠVÉDSKU