Weber Vortex set pro regulaci teploty v kotlovém grilu

1 759,00 Kč Přejít do obchodu
další informace
To nejlepší příslušenství pro každého, kdo chce mít dokonalou kontrolu nad teplotou uvnitř svého kotlového grilu Weber. Chcete grilovat větší kus masa při nižší teplotě několik hodin? Nebo chcete udělat ten nejlepší hovězí steak na extra vysokých teplotách? Pak Vám s tím nejlépe pomůže právě tato vortex sada Weber. Souprava Vám umožní dokonale ovládnout až 4 metody grilování. Všechny zároveň můžete doplnit o zauzení, stačí k rozžhaveným briketám některým z mnoha možných způsobů přidat voňavý špalek dřeva. Nepřímé grilování Low & Slow Nepřímou metodu skutečně nezvládnete lépe než právě s tímto příslušenstvím. V tomto nastavení nejprve na spodní palivový rošt postavíte střední kužel a to užším hrdlem nahoru. Kolem kuželu poté nasypete rozžhavené brikety. Nad ně na středový kužel položíte kruhový tepelný štít. Tímto způsobem žár nestoupá přímo nahoru na grilovaný pokrm a na grilovacím roštu dosáhnete výrazně nižších teplot. Tato metoda Low & Slow je skvělá při grilování víceméně všech větších kusů masa vcelku. Pokud chcete při nižší teplotě grilovat/udit déle než čtyři hodiny, což je přibližná doba hoření kvalitních briket Weber, pak můžete brikety vyskládat kolem kuželu dokola a využít "snake" metody. Při ní zapálíte brikety jen na jedné straně a brikety se budou zapalovat a zhasínat postupně a ty čtyří hodiny bez problémů přesáhnete :) Přímé grilování při extra vysoké tepltoě (searování) I u tohoto způsobu položíte střední kužel na spodní rošt užším hrdlem nahoru. Zde ale nasypete rozžhavené brikety doprostřed. Žár pak stoupá nahoru především úzkým hrdlem a uprostřed Vaší grilovací plochy vytvoříte extrémně vysoké teploty. Ty jsou dobré hlavně při searování těch nejlepších hovězích steků. Přímé-nepřímé grilování Ano, tohle není ten nejlepší název. Nicméně docela dobře vystihuje, k čemu v grilu dochází. Při této metodě použijete úplně stejnou konfiguraci jako u searování. Rozdíl je zde ale v tom, že tentokrát dáte grilované jídlo na úplný kraj grilovací plochy. Když pak zavřete poklop, vysoké teploty se od něj odráží zpět na grilovací plochu do boků a tím se jídlo griluje žárem zvrchu. Tímto postupem uděláte třeba ty úplně nejlepší kuřecí křidélka. Protože se Vám vytvoří pěkně křupavá kůžička. Infrared nepřímé grilování Tato metoda používá úplně odlišný set-up od těch předešlých. Tady nejprve vyjměte z grilu horní grilovací rošt. Na spodní postavte středový kužel, tentokrát ale širším hrdlem nahoru. Rozpálené brikety nasypte z vnější strany kuželu. Jídlo pak budete grilovat na spodním palivovém roštu uprostřed. Metoda má víceméně stejné výsledky jako při nepřímém grilování. Používá se ale z toho důvodu, že někdy Vám na grilovací rošt nevejde například celé kuře na plechovce od piva. Právě na tuto oblíbenou grilovačku je infračervená metoda nejlepší. Nebo na celé kuře na stojáka i na jiné způsoby, pokud zrovna děláte jiný recept :) Zvlášť u kotlových grilů o průměru 47 cm často nemáte jinou možnost, jak udělat kuře vcelku. Weber Vortex set se dá použít na grily na dřevěné uhlí Weber o průměru 57 cm a na najvětší gril Summit Kamado. U grilů o průměru 47 cm využijete z tohoto setu pouze kužel při infrared nepřímém grilování, horní prstenec do těchto grilů bohužel svými rozměry nevejde. Celá sada je vyrobena z nerezové oceli. K vyčištění setu jej stačí očistit žárem při používání.  

Mohlo by vás také zajímat