Kuchyňské nože se stojanem
Jak vybrat nejlepší kuchyňský nůž?
Věděli jste, že materiál čepele zásadně ovlivňuje ostrost i odolnost nože? Nejčastěji se setkáte s nerezovou ocelí, uhlíkovou ocelí nebo keramikou. Velikost a tvar čepele pak závisí na způsobu využití. Rukojeť, která se vyrábí ze dřeva, plastu i kovu, by vždy měla skvěle padnout do ruky. Vyberte si kvalitní kuchyňské nože Fiskars či profesionální kuchyňské nože Zwilling.
Nejlepší kuchyňské nože na maso i zeleninu
Každý tvar a délka čepele má vlastní využití. Nože s 20–30 cm dlouhým zubatým ostřím jsou na krájení pečiva. Na ovoce a zeleninu využijete 4–10 cm dlouhou zahnutou čepel, která usnadní loupání. Dlouhá a úzká čepel zvládne vykosťování a filetování. Japonské kuchyňské nože jsou středně dlouhé a hodí se na krájení a sekání všech druhů potravin. Oblíbené jsou Victorinox kuchyňské nože sada s blokem.
Jak se o kuchyňský nůž správně starat?
Aby vám nůž dlouho sloužil, je třeba ho správně používat a dobře se o něj starat. Na krájení vždy používejte plastové, silikonové či dřevěné prkénko, které je dostatečné měkké. Na noži nenechávejte zaschnout zbytky jídla. Nůž myjte raději ručně měkkou hubičkou a suchý jej uložte do stojanu nebo do magnetického bloku. K broušení můžete využít brousek na kuchyňské nože nebo profesionální brusírnu.
Prozkoumejte kuchyňské nože ze stovek eshopů na jednom místě. 4 518 nožů čeká na váš nákup. Hledejte podle barvy: červené nože, modré nože, žluté nože a šedé nože.