179 Kč
Přejít do obchodu
Souprava dvou přírodních produktů z bakterií pro odolnost zeleniny. Pro aplikaci do půdy, substrátu v době před výskytem půdních houbových chorob.
Obsažené přípravky a účinné látky (bakterie):
INPORO Zdravá zelenina - přípravek ve formě suchého prášku obsahující životaschopné spory bakterií (Bacillus amyloliquefaciens).
INPORO Růst zeleniny - přípravek ve formě suchého prášku obsahující životaschopné spory bakterií (Paenibacillus polymyxa).
Jak účinkuje?
Obsažené bakterie Bacillus amyloliquefaciens a Paenibacillus pomylyxa podle provedených pokusů dokáží ochránit prostor kolem kořenů rostlin a vymezit tak tento prostor před půdními patogeny (původci houbových chorob v půdě).
K nejčastějším půdním patogenům (chorobám) patří:
hlízenka obecná (sclerotinia sclerotiorum) - častý výskyt zejména u salátu
vadnutí rostlin (verticillium sp.) - častý výskyt zejména u paprik, rajčat, okurek
sclerotium cepivorum (projevuje se např. bílo-šedou hnilobou u kořene cibule, česneku)
thielaviopsis basicola (projevuje se např. černáním kořenů mrkve, celeru, aj.)
padání klíčních rostlin (způsobené vlivem několika půdních houbových chorob) - častý výskyt u výsevu (po vzejití mladných rostlin) paprik, okurek, rajčat, aj.
Obecně lze říci, že aplikací těchto bakteriálních přípravků dojde k tomu, že "užitečné bakterie" (obsažené v přípravku) obsadí prostor kolem kořenů rostlin a vytvoří v půdě nebo substrátu "blokádu" vůči průniku patogeních bakterií v půdě nebo substrátu.
INPORO Zdravá zelenina - obsahuje bakterie Bacillus amyloliquefaciens
Podporuje růst a obranyschopnost zeleniny. Obsažené bakterie osídlí kořeny rostlin v půdě nebo substrátu. Tyto bakterie svoji činností produkují fytoalexiny – látky se stimulačními účinky na růst a přirozenou obranyschopnost zeleniny = podporují zdravý růst zeleniny včetně jejích kořenů.
Balení obsahuje 10 g přípravku = dávka na 10 m2 záhonu / plochy.
INPORO Růst zeleniny - obsahuje bakterie Paenibacillus polymyxa
Podporuje růst a bohatou úrodu zeleniny. Bakterie navazují u kořenů v půdě vzdušný dusík a působí stimulačně na růst zeleniny. Svojí činností bakterie zvyšují biologickou aktivitu půdy, podílí se na rozkladu organických látek v půdě, při kterém se uvolňují živiny (NPK, aj.), které pěstovaná zelenina vyžívá pro svoji výživu. Zvyšuje kvalitu a úrodu zeleniny.
Balení obsahuje 10 g přípravku = dávka na 10 m2 záhonu / plochy.
Pro jaké rostliny je registrován?
pro veškerou zeleninu - listová, kořenová, cibulová, plodová, brukvovitá (zvyšuje odolnost rostlin, kořenů vůči půdním houbovým chorobám)
Jak ji použít?
aplikace zálivkou do půdy nebo substrátu
neprovádějte postřik rostlin = přípravky účinkují jen v půdě, nikoliv na nadzemních částech rostlin
Aplikace:
INPORO Zdravá zelenina - 1x zálivkou po vzejití zeleniny (na mladé rostliny)
INPORO Růst rostlin - 1x za 2-4 týdny po aplikaci prvního přípravku (INPORO Zdravá zelenina) v případě zeleniny (salát, ředkvička, aj.), které se pěstují krátkou dobu. V případě rostlin, které se pěstují delší dobu, např. rajčata, okurky, papriky, ošetřující zálivky provádějte každých 6 týdnů (střídání přípravků v soupravě). Opakování je vhodné z důvodů většího kořenového systému = rostlina potřebuje více bakterií).
Obsažené přípravky a účinné látky (bakterie):
INPORO Zdravá zelenina - přípravek ve formě suchého prášku obsahující životaschopné spory bakterií (Bacillus amyloliquefaciens).
INPORO Růst zeleniny - přípravek ve formě suchého prášku obsahující životaschopné spory bakterií (Paenibacillus polymyxa).
Jak účinkuje?
Obsažené bakterie Bacillus amyloliquefaciens a Paenibacillus pomylyxa podle provedených pokusů dokáží ochránit prostor kolem kořenů rostlin a vymezit tak tento prostor před půdními patogeny (původci houbových chorob v půdě).
K nejčastějším půdním patogenům (chorobám) patří:
hlízenka obecná (sclerotinia sclerotiorum) - častý výskyt zejména u salátu
vadnutí rostlin (verticillium sp.) - častý výskyt zejména u paprik, rajčat, okurek
sclerotium cepivorum (projevuje se např. bílo-šedou hnilobou u kořene cibule, česneku)
thielaviopsis basicola (projevuje se např. černáním kořenů mrkve, celeru, aj.)
padání klíčních rostlin (způsobené vlivem několika půdních houbových chorob) - častý výskyt u výsevu (po vzejití mladných rostlin) paprik, okurek, rajčat, aj.
Obecně lze říci, že aplikací těchto bakteriálních přípravků dojde k tomu, že "užitečné bakterie" (obsažené v přípravku) obsadí prostor kolem kořenů rostlin a vytvoří v půdě nebo substrátu "blokádu" vůči průniku patogeních bakterií v půdě nebo substrátu.
INPORO Zdravá zelenina - obsahuje bakterie Bacillus amyloliquefaciens
Podporuje růst a obranyschopnost zeleniny. Obsažené bakterie osídlí kořeny rostlin v půdě nebo substrátu. Tyto bakterie svoji činností produkují fytoalexiny – látky se stimulačními účinky na růst a přirozenou obranyschopnost zeleniny = podporují zdravý růst zeleniny včetně jejích kořenů.
Balení obsahuje 10 g přípravku = dávka na 10 m2 záhonu / plochy.
INPORO Růst zeleniny - obsahuje bakterie Paenibacillus polymyxa
Podporuje růst a bohatou úrodu zeleniny. Bakterie navazují u kořenů v půdě vzdušný dusík a působí stimulačně na růst zeleniny. Svojí činností bakterie zvyšují biologickou aktivitu půdy, podílí se na rozkladu organických látek v půdě, při kterém se uvolňují živiny (NPK, aj.), které pěstovaná zelenina vyžívá pro svoji výživu. Zvyšuje kvalitu a úrodu zeleniny.
Balení obsahuje 10 g přípravku = dávka na 10 m2 záhonu / plochy.
Pro jaké rostliny je registrován?
pro veškerou zeleninu - listová, kořenová, cibulová, plodová, brukvovitá (zvyšuje odolnost rostlin, kořenů vůči půdním houbovým chorobám)
Jak ji použít?
aplikace zálivkou do půdy nebo substrátu
neprovádějte postřik rostlin = přípravky účinkují jen v půdě, nikoliv na nadzemních částech rostlin
Aplikace:
INPORO Zdravá zelenina - 1x zálivkou po vzejití zeleniny (na mladé rostliny)
INPORO Růst rostlin - 1x za 2-4 týdny po aplikaci prvního přípravku (INPORO Zdravá zelenina) v případě zeleniny (salát, ředkvička, aj.), které se pěstují krátkou dobu. V případě rostlin, které se pěstují delší dobu, např. rajčata, okurky, papriky, ošetřující zálivky provádějte každých 6 týdnů (střídání přípravků v soupravě). Opakování je vhodné z důvodů většího kořenového systému = rostlina potřebuje více bakterií).
další informace