199 Kč
Přejít do obchodu
Název Hasselback pochází z restaurace ve Stockholmu ve Švédsku s názvem Hasselbacken, kde byl recept na brambory Hasselback poprvé představen ve 40. letech 20. století. Tato technika vypadá působivě, ale je překvapivě snadno proveditelná; je to skvělý způsob, jak přidat trochu extra šmrnc vaší oblíbené zelenině. Brambora je nakrájená na tenké měsíčky, ale ponechaná ve spodní části spojená. Poté pečená, dokud se vrstvy nerozevřou. Po rozkrájení bramboru potřete máslem nebo olivovým olejem a můžete je osolit a opepřit. Během pečení se postupně začnou jednotlivé plátky rozevírat. To je přesně ta chvíle pro další potírání kachním sádlem ,máslem nebo olejem a posypání bylinkami nebo směsí koření. Fantazii se meze nekladou. Hasselback brambory neslouží jen jako příloha, ale můžete si je připravit i jako hlavní jídlo.Video
další informace