Domácí pekárna bezlepková - nerez - DOMO B3971 DOMO-ELEKTRO

Plně automatická domácí pekárna s automatickým podavačem extra přísad (např. různá semínka, ořechy, nebo rozinky). Pouze spustíte program a již se nemusíte o nic starat. Pekárna sama těsto uhněte, při správné teplotě vykyne a sama přidá ve správný čas i další extra přísady. Na konec pečení vás pekárna upozorní zvukovým signálem a pokud ji nevypnete, tak pro vás ještě hodinu po dopečení udrží chléb teplý, abyste jej i později vyndali jako čerstvě upečený.
Díky velkému a přehlednému LCD displeji s vysokým rozlišením máte vždy dokonalý přehled na průběhem jednotlivých fází zvoleného programu i o zbývajícím čas do jeho konce. Skleněným okénkem ve víku pak snadno můžete průběh přípravy i sledovat a kontrolovat, aniž byste museli pekárnu otevírat. Tlačítka rychlé volby vám pak usnadní hledání nejpoužívanějších programů pro hnětení a pečení.
Pokud si nevyberete žádný z přednastavených programů, můžete si detailně nastavit vlastní automatický program. U toto programu si navolíte veškeré fáze od hnětení až po udržování teploty po dopečení s minutovou přesností.
Vlastnosti pekárny
Typ přístroje: domácí pekárna
Počet hnětacích háků: 1
Hmotnost chleba: 500-1000 g
Příkon: 500 W
Automatický podavač extra přísad (různá semínka, ořechy apod.)
Extra tlačítka přímé volby programů pro hnětení, pečení a vlastní program
LCD displej s modrým podsvícením a jemným rozlišením zobrazující do detailu průběh programu a nastavení
Hnětací nádoba s nepřilnavým povrchem značky ILAG®
Hnětací hák s nepřilnavým povrchem
18 automatických programů včetně:
program pro bezlepkové pečení
vlastní plně nastavitelný program
samostatné hnětení
samostatné pečení
automatický program přípravy těsta (uhnětení a vykynutí)
Volba stupně opečení kůrky chleba ve 3 krocích (světlá, tmavá, střední)
Odložený start až o 13 hodin
Automatické udržování teplého chleba po dopečení (60 minut)
Zvukový signál po ukončení programu
Zvukové potvrzení stisku tlačítka
Paměťová funkce pro automatické pokračování v programu po přerušení proudu až na 10 minut
Tepelně izolované víko se skleněným průhledem pro snadnou kontrolu průběhu kynutí i pečení
Nerezové tepelně izolované madlo pro snadnou manipulaci s víkem
Nerezový ovládací panel s chromovanými tlačítky
Kompletně nerezové tělo přístroje
Délka přívodního kabelu: 126 cm
Součástí balení také: odměrka velikosti čajové lžičky/polévkové lžíce, odměrka na vodu, hák na vytahování hnětače z pečiva
Nepřilnavý povrch ILAG® Corflon Ultra
Univerzální, dvouvrstvý, nepřilnavý povrch na vodní bázi. Tento povrch se vyznačuje dobrou mechanickou pevností a skvělým nepřilnavým účinkem. Za výrobou tohoto prvotřídního nepřilnavého povrchu stojí technologická firma ILAG® sídlící ve Švýcarsku.
Programy pekárny
Základní program
Nejvíce používaný program pro pečení klasického chleba a většiny kompletních chlebových směsí.
Francouzské pečivo
Doba hnětení a kynutí je delší než u základního programu.
Celozrnný chléb
Nejvhodnější program pro pečení tmavého chleba, jako je chléb celozrnný nebo vícezrnný.
Sladký chléb a vánočka
Program je vhodný na přípravu sladkého chleba – typ vánočky nebo čokoládový chléb.
Rýžový chléb
Tento program použijte pro chléb zadělaný z rýžové mouky. Po hnětení je totiž potřeba, aby těsto před pečením dostatečně vykynulo. Kůrka z rýžového chleba je tenčí a měkčí než normální chléb.
Bezlepkové pečení
Program vhodný pro pečení bezlepkového chleba. Těsto bezlepkového chleba je vlhké a má jinou konzistenci těsta. Těsto by proto nemělo být dlouho hněteno ani příliš dlouhé kynutí. Doba pečení je naproti tomu delší.
Rychlé pečení
Pro hnětení, kynutí a pečení chleba s jedlou sodou nebo pečícím práškem. 
Chléb s rozinkami, či ovocem
Pomocí automatického dávkovače můžete přidávat přísady, jako jsou rozinky nebo jiné sušené ovoce. Přístroj přidá přísady sám z automatu ve správný čas.
Koláč
Pomocí tohoto programu můžete upéci chleba, nebo třený koláč který je připraven např. s práškem do pečiva.
Sendvičový chléb
Program pro přípravu lehkého bílého těsta vhodného pro přípravu např. malých chlebových houstiček.
Chléb s rozinkami, semínky, nebo ořechy
Pomocí dávkovače přidejte přísady, jako jsou rozinky nebo ořechy. Stroj přidá přísady sám z automatu ve správný čas.
Žitný chléb
Tento program je ideální pro chleby s těžší moukou jako jako je např. žitná mouka.
Hnětení
Během tohoto programu přístroj pouze hněte (zadělá těsto). Nebude ho nechávat kynout ani péct. Tento program můžete použít například k hnětení těsta na pizzu. 
Hnětení a kynutí těsta
Program vhodný na zadělání a kynutí těsta. Přístroj prohněte těsto a nechá ho vykynout.
Brioška
Tento program je vhodný pro chleby s dalšími přísadami, které mají vysoký obsah cukru, tuku a bílkovin (např. čokoláda, cukr atd.). 
Samotné pečení
Program na upečení již hotového těsta. Tento program může být použit k dokončení chleba či rozehřátí chleba již dříve hotového.
Domácí vlastní chléb
Tento program si můžete nastavit dle vlastních potřeb, aby vyhovoval vašemu těstu. Více níže.
Italské pečivo
Tímto programem si upečete chutný středomořský chléb. Můžete přidat další přísady, jako jsou bylinky, sušená rajčata, olivy atd.
Nastavení a možnosti vlastního programu
Fáze programu
Rozmezí nastavení
Hnětení 1
1-30 min.
Odpočinek 1
0-30 min.
Hnětení 2
0-30 min.
Odpočinek 2
0-30 min.
Hnětení 3
0-25 min.
Kynutí 1
0-60 min.
Kynutí 2
0-60 min.
Kynutí 3
0-60 min.
Pečení
0-80 min.
Udržování teplého chleba
0-60 min.
Rozměry a hmotnosti
Rozměry přístroje (š x h x v): 35,5 x 27 x 30,5 cm
Hmotnost přístroje: 5,7 kg
Rozměry hnětací nádoby - vnitřní (š x h x v): 17,2 x 13,5 x 13,7 cm
Velikost LCD displeje: 4,5 x 4,5 cm
Rozměry balení (š x h x v): 39 x 30,2 x 34,7 cm
Hmotnost balení: 6,4 kg
další informace

Mohlo by vás také zajímat

Zobrazit další domácí pekárny