G21 Špalek na maso G21 buk 400 x 300 x 60 mm G21-635430
1 390 Kč
Přejít do obchodu
Každý správný kuchař ví, že správně naporcovat maso je pro přípravu pokrmu základ. K porcování masa potřebujete dvě pomůcky, na jejichž kvalitě skutečně záleží. Ostrý nůž nebo sekáček a kvalitní dřevěný porcovací špalek. Špalek na maso G12 – nejlepší volba pro porcování Porcování masa nebo krájení zeleniny i tvrdých surovin na dřevěné masivní desce je šetrné k nožům i sekáčkům na maso, dřevo netupí jejich ostří. Porcovací špalek využijete i při naklepávání masa paličkou. O kvalitním provedení špalku na porcování masa o velikosti 40 x 30 cm svědčí i jeho tloušťka 6 cm. Bukový špalek na porcování je sázka na jistotu Dřevěné špalky na maso se vyrábějí z různých druhů dřeva, my jsme při výrobě porcovacího špalku G21 použili dřevo bukové pro jeho skvělé vlastnosti. Na rozdíl od dřeva dubového v sobě bukové dřevo nemá hořkost, která by se mohla přenést na potraviny, ani se nedá tak snadno znečistit a zabarvit, jako je tomu například u dřeva jasanového nebo lipového. Bukový porcovací špalek je chuťově neutrální, tvrdý a odolný i správně hutný. Jak pečovat o dřevěné špalky na maso Aby vám porcovací špalek vydržel co nejdéle, nemyjte jej v myčce ani nečistěte saponáty. Při správné péči budete mít špalek na porcování masa v perfektním stavu i bez použití chemie. Stačí, když jej po každém použití opláchnete a necháte oschnout, krájecí desku můžete také vyčistit citronovou šťávou nebo octem. Dobré je dřevěný špalek čas od času naolejovat rostlinným nebo minerálním olejem, aby dřevo nepřesychalo. TIP: Před krájením/sekáním krvavého masa můžete dřevěný špalek namočit. Krev a šťáva z masa nebudou do dřeva tak snadno vsakovat. Hlavní přednosti Kvalitní dřevěný porcovací špalek s tloušťkou 6 cm Chuťově neutrální bukové dřevo Přírodní materiál šetrný k ostřím nožů a sekáčků Vyrobeno v České republice Specifikace Materiál: bukové dřevo Rozměry (Š x V x H): 400 x 300 x 60 mm Hmotnost: 5,3 kg
další informace