Keramika Vanya Kimchi dóza - měchově zelená

Pro inspiraci: zdroj Prima Fresh4 PORCE• 1 hlávka pekingského zelí• 1 větší svazek jarní cibulky nakrájené na cca 5cm kousky• 1 cibule nakrájená na nudličky• 1 mrkev nakrájená na tenké nudličky• 5–6 lžic soli na nasoleníPasta:• 1 lžíce mořské soli• 4 lžíce korejské chilli mouky gochugaru nebo 2 lžíce drceného chilli• 4 stroužky drceného česneku• 1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru• 1 lžíce medu• 2 lžíce rybí omáčkyHlávku pekingského zelí rozkrojte, oddělte listy a nakrájejte na 5 cm dlouhé špalíčky. Důležité je nasolení zelí včetně silných dužin, aby bylo dostatečně měkké. Nasolené zelí nechejte nejméně dvě hodiny ležet. Následně budete zelí odsolovat opakovaným proplachováním a koupáním ve vodní lázni. Ochutnejte a poznáte.Všechny ingredience na pastu smíchejte dohromady. K nakrájenému, zkřehlému a odsolenému zelí přidejte cibuli, jarní cibulku i mrkev a vše zamíchejte společně s pastou. Směsí naplňte uzavíratelné sklenice, pořádně upěchujte, aby se šťáva vytlačila k hladině a nechte 1 den v pokojové teplotě fermentovat.. Můžete i déle (až 3 dny), důležité je kimchi občas ochutnat a ve chvíli, kdy vám jeho chuť vyhovuje, dejte sklenici do lednice. Chlad fermentaci téměř zastaví. Pokud budete dodržovat hygienu a používat čistou lžíci, vydrží kimchi v lednici i několik týdnů.
další informace

Mohlo by vás také zajímat

Zobrazit další dózy na potraviny