1 331 Kč
Přejít do obchodu
Chcete zůstat fit během podzimních plískanic, zimních chumelenic i jarního aprílového počasí? Nemusíte hned běžet vykoupit lékárnu. K tomu, abyste byli po celý rok zásobeni vitamínem C, minerály, enzymy a probiotickými kulturami, vám postačí čerstvá zelenina, trocha soli a tato fermentační sada značky Kilner. S její pomocí vyrobíte během pár dní zdravím překypující pickles nebo pikantní korejské kimchi, ale hodit se vám bude i na přípravu dlouze kvašené zeleniny, např. kysaného zelí nebo okurek „kvašáků“. Set je také odpovědí na věčnou otázku zahrádkářů, co si počít s letošní úrodou zeleniny. Pokud se ve vaší rodině nějaký vášnivý zahrádkář vyskytuje, dárek k narozeninám máte tímto vyřešený.Fermentační sadu tvoří velká sklenice o objemu 3 l. Tu naplňte najemno nakrájenou zeleninou smíchanou se solí (pod víčkem ponechte maximálně 6,5 cm volného místa) a zatižte dvěma keramickými kameny, které jsou součástí sady. Nádobu uzavřete přiloženým silikonovým víčkem a obsah nechte kvasit při pokojové teplotě. Odvod plynů vznikajících při kvašení zajistí ventil. Po 3–7 dnech se můžete do svého díla s chutí pustit. V případě dlouze kvašené zeleniny nechte bakterie mléčného kvašení pracovat 4–6 týdnů.Obsah sady: 1x fermentační sklenice na kvašení 3 l2x keramické kameny k zatížení fermentované zeleniny ventil pro bezpečný odvod uvolňujících se plynů silikonové víčko pro hermetické uzavření dózyPéče a užití:Před každým užitím zkontrolujte, že je Kilner® Fermentation Set čistý a zbaven veškerých zbytků jídla.Vzduchový uzávěr určen pouze pro ruční mytí.Nádoba Kilner® Jar, silikonové víčko a keramické kameny jsou vhodné do myčky.Nelijte vařící vodu přímo do nádoby.DŮLEŽITÉ: Při plnění nádoby Kilner® Jar ponechejte mezi náplní a víčkem nádoby prostor o hloubce 6,5 cm pro případ, že by se zvětšil objem náplně v průběhu procesu fermentace.V prvních dnech fermentace kontrolujte, že víčko není vypouklé a že je pevně zavřeno. Pokud tomu tak není, víčko utáhněte.Vždy se ujistěte, že jídlo v nádobě Kilner® Jar je zcela ponořeno v nálevu. Keramické kameny Kilner® (které jsou součástí balení) napomáhají zatížení směsi v nádobě a zaručují počátek procesu fermentace.Nádoba Kilner® Fermentation Jar by se měla uchovávat v teplotě mezi 17,8 °C a 24 °C, jelikož se jedná o ideální teplotní rozmezí pro fermentaci.Jakmile je fermentovaná potravina připravená ke konzumaci, přesuňte nádobu do lednice. Díky tomu se fermentace zpomalí. Případně můžete fermentované potraviny přesunout do uzavíratelných sklenic Kilner® Clip Top Jars a opět uchovat v lednici.Doporučujeme pravidelně kontrolovat po domácku fermentované potraviny. Občas se může na povrchu potraviny v nádobě objevit pěna. Jedná se o zcela normální jev; pěnu lehce odstraníte naběračkou nebo nerezovou lžící. Také doporučujeme čistit vnitřní stranu uzávěru sklenice od veškerých zbytků jídla a šťáv. Je velmi důležité, aby veškeré potraviny v nádobě byly zcela ponořeny do nálevu. Pokud tomu tak není, veškerou směs v nádobě, která není ponořena do nálevu, odstraňte.Pokud se v nádobě objeví plíseň, vyhoďte celou várku a začněte s celým procesem od začátku. Vždy se ujistěte, že je víčko pevně utáhnuto, aby se nádoba vzduchotěsně uzavřela.Vždy používejte filtrovanou vodu.Doporučujeme používat sůl bez jódu a s proti-spékavými látkami.
další informace