Kilner Máselnice na výrobu domácího másla 1 l

Co může být větší delikatesa než čerstvě upečený chleba natřený máslem? Přece čerstvě upečený chleba natřený domácím máslem! Nenechte se však odradit představou hodinového stloukání smetany po vzoru našich praprababiček. Anglická značka Kilner vytvořila pro všechny nadšence do přípravy domácích kulinářských produktů šikovný manuální šlehač na máslo. Vlastní máslo s ním vyrobíte i bez elektřiny – stačí jen točit klikou po dobu 10 minut a chutné domácí máslo je připravené k natření. Tato moderně pojatá máselnice má objem 1 l a je zhotovená z kvalitního a pevného skla. Nádobu doplňuje nerezové víčko s dřevěným držadlem a dřevěná ruční klika, která roztáčí silikonové šlehací lopatky. Všechny části šlehače doporučujeme umývat v ruce.SHRNUTÍ VLASTNOSTÍ PRODUKTUmanuální máselnice o objemu 1 lnádoba vyrobená z kvalitního pevného sklaruční klika a silikonové lopatkyideální pro výrobu česnekového, bylinkového i veganského máslašlehací lopatky jsou vhodné jen pro ruční mytíjedinečný doplněk do každé kuchynědodáváno v obyčejné kartónové krabiciRecept na domácí máslo:1. Do skleněné nádoby nalijeme 300 ml domácí nebo kupované smetany (s obsahem tuku 30 %) a přidáme špetku soli. 2. Nádobu uzavřeme a otáčíme klikou po dobu cca 10 minut, dokud se neoddělí podmáslí. 3. Ve třetím kroku odlijeme podmáslí a máslo přeneseme do mísy se studenou vodou, kde ho vytvarujeme do tvaru kostky. Takto připravené domácí máslo můžeme poté skladovat v lednici po dobu jednoho týdne. Máslo můžete ochutit přidáním oblíbených čerstvých bylinek, česneku, chilli nebo jiného koření.Návod na přípravu másla:
další informace

Mohlo by vás také zajímat

Zobrazit další dózy na potraviny