Líheň na vejce PUISOR IO-203

Líheň na vejce PUISOR IO-203 vhodná pro líhnutí vodní a hrabavé drůbeže - pro kuřata, křepelky, kachny, krůty, husy a bažanty. S poloautomatickým otáčením až 51 ks slepičích vajec - možnost i ručního otáčení vajec, s regulací teploty od 25 do 41°C, s manuální regulací vlhkosti, teploměrem a vlhkoměrem.
Součástí balení je samozřejmě český návod, který obsahuje užitečné rady, tipy a triky pro úspěšné líhnutí. Navíc v případě potřeby poskytujeme našim zákazníkům poradenství s vhodným výběrem líhně i s praktickými radami při líhnutí vodní a hrabavé drůbeže. Garantujeme 24 měsíční záruční dobu a poskytujeme záruční i pozáruční servis.
Kapacita líhně podle jednotlivých druhů drůbeže
*   kapacita při zakoupení lísek na křepelčí vejce PUISOR 1,0. ALP
**  kapacita bez použití otočného roštu
Systém otáčení vajec 
Líheň nabízí možnost poloautomatického otáčení vajec pomocí páčky, která pohybem ruky otáčí vejci v otočném roštu podle vašich možností, ideálně v pravidelných intervalech - minimálně ráno a večer. Otočný rošt je vybaven lískami vhodnými pro slepičí, kachní nebo bažantí vejce. Pro líhnutí křepelčích vajec je nutné zakoupit lisky PUISOR 1,0. ALP. U husích vajec, která se nevejdou do lísek, lze vejce otáčet ručně po vyjmutí roštu a jejich umístění na mřížku základny. Tato mřížka se standardně používá poslední 2-3 dny inkubace, kdy se vejce už neotáčí, aby se plod mohl snadněji vylíhnout.
Nastavení a kontrola teploty
Teplotu lze nastavit v rozmezí 25 až 41°C s přesností na 0,1°C pomocí ovládacího panelu. Panel má digitální displej zobrazující teplotu a vlhkost, s ovládacími tlačítky pro nastavení teploty. Teplotu lze zobrazit ve stupních Celsia nebo Fahrenheit.
Nastavení a kontrola vlhkosti
Vlhkost se reguluje manuálně doléváním vody do vodních kanálků umístěných pod základnou. Optimální teplota vody je 25-30°C. Aktuální vlhkost se kontroluje na displeji ovládacího panelu. Vodu lze dolévat odkrytím horního víka a přidáním vody přímo přes spodní mřížku základny.
Otáčení vajec, teplota a vlhkost jsou klíčové faktory při inkubaci a je důležité dodržovat správné hodnoty pro úspěšné líhnutí. Další cenné rady najdete v návodu. 
 
 
další informace

Mohlo by vás také zajímat

Zobrazit další potřeby pro drůbež