732 Kč
Přejít do obchodu
MycoMedica Hlíva
Hlíva ústřičná se v čínské medicíně využívá v řadě případů a je známá jako houba květinového nebe. Je bohatým zdrojem vitamínů, minerálů a dalších látek, mimo jiné přírodních statinů, které příznivě ovlivňují hladinu tuků v krvi.
Veškerou houbovou surovinu si necháváme testovat v německé nezávislé laboratoři Agrolab.
Naše Hlíva se pěstuje na organickém substrátu. Základem tohoto substrátu jsou slupky z organických bavlníkových semen, organické pšeničné otruby, třtinový cukr a přírodní sádrovec. Pro výrobu našich extraktů používáme plodnice.
O Hlívě
Roste v chladnějších oblastech po celém světě, a to nejvíce od teplejších jarních dní do listopadu. Klobouky hlívy připomínají větší ústřice, odtud pochází její jméno, v angličtině pak zní oyster mushroom. Hlíva je po staletí známá v tradiční čínské medicíně, kde je s oblibou využívána a je známá z básní dynastie Sung jako “the mushroom of flower heaven” (houba květinového nebe). Pěstování hlívy se začalo teprve v polovině minulého století. Překvapivě ne v Číně, ale v Evropě (Itálii a Maďarsku). Hlíva ústřičná je bohatým zdrojem vitamínů skupiny B, esenciálních aminokyselin, nenasycených mastných kyselin a pak hlavně polysacharidů ‒ beta glukanů, kde je významný pleuran, dále terpeny s jejich představitelem pleurotinem. Hlíva je též zdrojem přírodních statinů, tj. látek snižujících hladiny tuků v krvi.
Hlíva ústřičná se v čínské medicíně využívá v řadě případů a je známá jako houba květinového nebe. Je bohatým zdrojem vitamínů, minerálů a dalších látek, mimo jiné přírodních statinů, které příznivě ovlivňují hladinu tuků v krvi.
Veškerou houbovou surovinu si necháváme testovat v německé nezávislé laboratoři Agrolab.
Naše Hlíva se pěstuje na organickém substrátu. Základem tohoto substrátu jsou slupky z organických bavlníkových semen, organické pšeničné otruby, třtinový cukr a přírodní sádrovec. Pro výrobu našich extraktů používáme plodnice.
O Hlívě
Roste v chladnějších oblastech po celém světě, a to nejvíce od teplejších jarních dní do listopadu. Klobouky hlívy připomínají větší ústřice, odtud pochází její jméno, v angličtině pak zní oyster mushroom. Hlíva je po staletí známá v tradiční čínské medicíně, kde je s oblibou využívána a je známá z básní dynastie Sung jako “the mushroom of flower heaven” (houba květinového nebe). Pěstování hlívy se začalo teprve v polovině minulého století. Překvapivě ne v Číně, ale v Evropě (Itálii a Maďarsku). Hlíva ústřičná je bohatým zdrojem vitamínů skupiny B, esenciálních aminokyselin, nenasycených mastných kyselin a pak hlavně polysacharidů ‒ beta glukanů, kde je významný pleuran, dále terpeny s jejich představitelem pleurotinem. Hlíva je též zdrojem přírodních statinů, tj. látek snižujících hladiny tuků v krvi.
další informace