930 Kč
Přejít do obchodu
Kus kvalitního kovaného železa - to je pánev Petromax Iron Pan, která má vynikající tepoelnou vodivost a díky ní můžete připravovat perfektní steaky ať už v přírodě nebo doma. Pánev lze snadno používat na všech typech sporáků nebo otevřeném ohni a připravíte díky ní velmi chutné pokrmy ať jste kdekoliv. Na unikátním strukturovaném povrchu se vytvoří po prvním použití patina, která je chrakteristická pro železné, kované pánve a díky patině chrání železný povrch a zvyšuje životnost samotné pánve. POZOR - PŘED PRVNÍM POUŽITÍM JE NUTNO PÁNEV VYPÁLIT"Návod jak na vypálení ocelové pánve to najdete v textu níže!"Jakmile začnete pánev Petromax Iron Pan používat, nebudete chtít své masové speciality připravovat jinak. Alespoň u nás to tak je a i když nejde o žádný "gramařský" kousek, bude Vám tato pánev skvělým společníkem a nutností pro všechny masožravce. Technická specifikace:Průměr horního okraje (cca): 20 cmPrůměr dna (cca): 14,5 cmHmotnost (cca): 800gPETROMAXNěmecká firma Petromax vyrábí a vyvíjí velmi odolné a trvanlivé produkty již více než 100 let. Petromax dává dohromady jak inovace tak tradici a výsledkem jsou produkty u kterých je kladen důraz na použitelnost, robustnost, vysokou odolnost a maximální životnost. Vyrobeno v Německu. DOPORUČENÝ ZPŮSOB PÉČE A ÚDRŽBY OCELOVÉ PÁNVE:Při dodržení doporučení způsobu péče a údržby není nutné pánev po každém použití umývat. Stačí odstranit olej a pánev dosucha vytřít např. papírovým ubrouskem.- Nikdy pánev neumývejte v myčce na nádobí!- Na čištění nepoužívejte drátěnky nebo písek apod.- Po umytí nikdy nenechávejte pánev odkapat, ale ihned ji osušte a lehce potřete stolním olejem.- Pánev musí zůstat mastná, pokud není, potřete ji lehce stolním olejem. Jinak zrezne!- Pánev nesmí být uchovávána ve vlhkém prostředí.- Při používání dochází vlivem tepla a oleje k různému zabarvení pánve. V žádném případě se nejedná ovadu výrobku. Koroze je přirozenou reakcí železa na vlhkost a nelze na ni uplatňovat záruku.- Rukojeť může být při pečení horká, používejte proto ochranné rukavice.- Používaná plotna musí být větší než průměr pánve. Při prvotním vypálení se nebude pánev kroutit adeformovat, čímž by došlo k trvalému znehodnocení. DOPORUČENÉ ZPŮSOBY VYPÁLENÍ OCELOVÉ PÁNVE:a) Pomocí oleje a syrových brambor- Pokryjte dno pánve dostatečně olejem a do rozpáleného oleje přidejte nahrubo nakrájené plátkysyrových brambor se lžičkou soli- Pečte brambory tak dlouho, až brambory zčernají a dno pánve ztmavne- Odstraňte obsah a pánev důkladně vyčistěte- Nyní máte pánev připravenou k použití- Případnou korozi vyčistíte 20% citronovou nebo 25% octovou esencí a pánev opět výše uvedenýmzpůsobem vypalte- Čím déle budete pánev používat, tím bude tmavší a o to méně oleje na smažení použijete.b) Pomocí soli- Na pánev průměru 28 centimetrů potřebujete kilo soli.- Sůl nasypte zhruba do poloviny pánve. Sůl pln funkci rovnoměrného roznašeče tepla.- Zapněte sporák na nejvyšší stupeň a zahřívejte sůl v pánvi. Neděste se, z pánve se bude kouřit a vaše krásná nová pánev začne měnit barvu, bude černat nebo modrat.- Nakonec nechte pánev zcela vychladnout, vysypte sůl a vymastěte ji.
další informace