2 790 Kč
Přejít do obchodu
Ocelová nepřilnavá pánev nebo ohniště pro Váš táborák. Použití téhle bytelné, nepřilnávé pánve se meze nekladou a sám výrobce udává tento produkt jako 2v1. Ohniště nebo pánev pro přípravu těch nejlepších pokrmů, které se Vám díky tlouštce ocelové pánve při správné údržbě nikdy nepřilne. TIP NA POUŽITÍStřed pánve bude vždy tím nejteplejším místem pro vaření, štavnaté kousky masa dotáhněte na okraji pánve s tím, že zelenina zůstává stále uprostřed. Po odšroubení nožek skvěle padne na ohniště Petromax ATAGOVÝHODY:Víceúčelové a univerzální použití na všech dostupných zdrojích teplaPoužitelné jako ohništěSkvělý rozvod tepla po celé ploše pánveJednodílná konstrukce zaručující dlouholetou životnostDva praktické úchyty pro snazší manipulaciOdnímatelné nožičky délky 23 cmSOUČÁST BALENÍ:Pánev Petromax 48 cmNožičky 23 cmTECHNICKÉ PARAMETRY:Materiál: 3 mm, za tepla lisovaná, ocelHmotnost: 5500 gRozměry (průměr): 48 cmZáruka: 24 měsícůRecenze již brzy na BUSHCRAFTportal.czPETROMAXNěmecká firma Petromax vyrábí a vyvíjí velmi odolné a trvanlivé produkty již více než 100 let. Petromax dává dohromady jak inovace tak tradici a výsledkem jsou produkty u kterých je kladen důraz na použitelnost, robustnost, vysokou odolnost a maximální životnost. VYROBENO V NĚMECKUZáruka 24 měsícůDOPORUČENÝ ZPŮSOB PÉČE A ÚDRŽBY OCELOVÉ PÁNVE:Při dodržení doporučení způsobu péče a údržby není nutné pánev po každém použití umývat. Stačí odstranit olej a pánev dosucha vytřít např. papírovým ubrouskem.- Nikdy pánev neumývejte v myčce na nádobí!- Na čištění nepoužívejte drátěnky nebo písek apod.- Po umytí nikdy nenechávejte pánev odkapat, ale ihned ji osušte a lehce potřete stolním olejem.- Pánev musí zůstat mastná, pokud není, potřete ji lehce stolním olejem. Jinak zrezne!- Pánev nesmí být uchovávána ve vlhkém prostředí.- Při používání dochází vlivem tepla a oleje k různému zabarvení pánve. V žádném případě se nejedná ovadu výrobku. Koroze je přirozenou reakcí železa na vlhkost a nelze na ni uplatňovat záruku.- Rukojeť může být při pečení horká, používejte proto ochranné rukavice.- Používaná plotna musí být větší než průměr pánve. Při prvotním vypálení se nebude pánev kroutit adeformovat, čímž by došlo k trvalému znehodnocení. DOPORUČENÉ ZPŮSOBY VYPÁLENÍ OCELOVÉ PÁNVE:a) Pomocí oleje a syrových brambor- Pokryjte dno pánve dostatečně olejem a do rozpáleného oleje přidejte nahrubo nakrájené plátkysyrových brambor se lžičkou soli- Pečte brambory tak dlouho, až brambory zčernají a dno pánve ztmavne- Odstraňte obsah a pánev důkladně vyčistěte- Nyní máte pánev připravenou k použití- Případnou korozi vyčistíte 20% citronovou nebo 25% octovou esencí a pánev opět výše uvedenýmzpůsobem vypalte- Čím déle budete pánev používat, tím bude tmavší a o to méně oleje na smažení použijete.b) Pomocí soli- Na pánev průměru 28 centimetrů potřebujete kilo soli.- Sůl nasypte zhruba do poloviny pánve. Sůl pln funkci rovnoměrného roznašeče tepla.- Zapněte sporák na nejvyšší stupeň a zahřívejte sůl v pánvi. Neděste se, z pánve se bude kouřit a vaše krásná nová pánev začne měnit barvu, bude černat nebo modrat.- Nakonec nechte pánev zcela vychladnout, vysypte sůl a vymastěte ji.
další informace