Samura Brusný kámen, zrnitost 1000

Brusný kámen o velikosti zrn 1000 je nejvšestranějším brouskem, jež je určen pro jemné doostření a broušení čepele doma, brousky jsou tradičním japonským doplňkem pro péči o nůž. Je určen k ostření, broušení a / nebo odstraňování stop po práci s nožem (pokud existují). Na rozdíl od jiných typů brusných kamenů zvládne dokonale i velmi tvrdé nože (58 HRC a více).
Délka kamene: 18 cm
Šířka kamene: 6 cm
Hmotnost: 353 ​g

Jako další produkt pro broušení a následné leštění doporučujeme Samura Elektrický diamantový brousek.

Video, jak nabrousit kuchyňský nůž brusným kamenem:

Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
Nože jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli.
Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem.
Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Více o historii značky Samura.

Péče o kuchyňské nože
Správná péče o kuchyňské nože je celá věda, jednoduchá, ale velmi důležitá. Dodržováním několika jednoduchých pravidel můžete výrazně prodloužit životnost dobrého nože a přetvořit vaše rutinní vaření na snadný a fascinující proces.
5 zásad pro správnou péči nožů
Broušení a leštění nožů. Účel a důležitost.
Vlastnosti kvalitního kuchyňského nože značně závisí na stupni jeho konečného broušení a leštění v poslední fázi výroby. Tímto procesem je ovlivněna nejen schopnost nože udržet ostrost po delší dobu, ale také samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím. Navíc také odráží krásu a dokonalost vzhledu nože a poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi. Kvalita a přísné dodržování obráběcích technik nám poskytuje odpověď na otázku, proč jsou některé nože lepší, pokud porovnáváme jejich řeznou kapacitu a zachování ostrosti.
Více o broušení se dozvíte v...
další informace

Mohlo by vás také zajímat

Zobrazit další brousky a ocílky