899 Kč
Přejít do obchodu
Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
Nože značky Samura jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem.
Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Pro rukojeť používáme nejlepší moderní materiály: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity. Více o historii zn. Samura.
Samura BUTCHER Kuchařský nůž - sekáček 18 cm (SBU-0040)
Sekáček na maso Samura Reptile je profesionální nůž s masivní a velmi širokou čepelí. Tento nůž je speciálně navržen pro zpracovávání různých druhů masa - hovězího, vepřového drůbežího a rybího. Sekáček dokáže efektivně odstranit velké rybí hlavy, připravit steaky a naporcovat i velké kosti, šlachy a jiné tvrdé tkáně, které běžný nůž nedokáže zpracovat. Stejně jako všechny nože série Samura Butcher je i tento nůž vysoce odolný a mimořádně ostrý.
Doporučujeme ruční mytí.
Celková délka: 30,8 cm
Délka čepele: 18 cm
Hmotnost: 336 g
Profesionální kuchyňské nože BUTCHER
Členitý povrch rukojeti nejen zabrání vyklouznutí z vlhkých rukou, ale také umožňuje jisté a rychlé řezy. Navíc se není třeba obávat o ostří, protože každá čepel z oceli AUS-8 se ručně brousí s využitím technik nejdokonalejšího konvexního způsobu ostření.*** Díky tomu nůž snadno pronikne vlákny a nezanechá jakkoli nepravidelné okraje řezu.
*** Co je konvexní broušení?
Konvexní výbrus (někdy nazývaný sekerové ostří nebo čočkový brus) je velmi náročné na broušení, ale takto vybroušené ostří zůstává mimořádně odolné a robustní při současné vysoké ostrosti. Tvarem připomíná postupně se zužující zakřivený kužel. Nevytváří tedy klasické rovné hrany, které vznikají broušením pouze samotného ostří. U konvexního výbrusu se brousí "celá" čepel do vytracena. Řezné vlastnosti jsou vynikající.
Unikátní...
Nože značky Samura jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem.
Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Pro rukojeť používáme nejlepší moderní materiály: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity. Více o historii zn. Samura.
Samura BUTCHER Kuchařský nůž - sekáček 18 cm (SBU-0040)
Sekáček na maso Samura Reptile je profesionální nůž s masivní a velmi širokou čepelí. Tento nůž je speciálně navržen pro zpracovávání různých druhů masa - hovězího, vepřového drůbežího a rybího. Sekáček dokáže efektivně odstranit velké rybí hlavy, připravit steaky a naporcovat i velké kosti, šlachy a jiné tvrdé tkáně, které běžný nůž nedokáže zpracovat. Stejně jako všechny nože série Samura Butcher je i tento nůž vysoce odolný a mimořádně ostrý.
Doporučujeme ruční mytí.
Celková délka: 30,8 cm
Délka čepele: 18 cm
Hmotnost: 336 g
Profesionální kuchyňské nože BUTCHER
Členitý povrch rukojeti nejen zabrání vyklouznutí z vlhkých rukou, ale také umožňuje jisté a rychlé řezy. Navíc se není třeba obávat o ostří, protože každá čepel z oceli AUS-8 se ručně brousí s využitím technik nejdokonalejšího konvexního způsobu ostření.*** Díky tomu nůž snadno pronikne vlákny a nezanechá jakkoli nepravidelné okraje řezu.
*** Co je konvexní broušení?
Konvexní výbrus (někdy nazývaný sekerové ostří nebo čočkový brus) je velmi náročné na broušení, ale takto vybroušené ostří zůstává mimořádně odolné a robustní při současné vysoké ostrosti. Tvarem připomíná postupně se zužující zakřivený kužel. Nevytváří tedy klasické rovné hrany, které vznikají broušením pouze samotného ostří. U konvexního výbrusu se brousí "celá" čepel do vytracena. Řezné vlastnosti jsou vynikající.
Unikátní...
další informace