599 Kč
Přejít do obchodu
Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
Nože značky Samura jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem. Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Pro rukojeť používáme nejlepší moderní materiály: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity. Více o historii zn. Samura.
Samura BUTCHER Moderní Šéfkuchařský nůž 15 cm (SBU-0084)
Moderní šéfkuchařský nůž svou multifunkčností zastoupí v kuchyni mnoho funkcí různých nožů. Skvěle se hodí pro krájení a sekání. S nožem zvládnete práci se zeleninou, ovocem, masem, rybami, pečenými potravinami, ... Stejně jako všechny nože série Samura Butcher je i tento nůž vysoce odolný a mimořádně ostrý.
Doporučujeme ruční mytí.
Celková délka: 28 cm
Délka čepele: 15 cm
Hmotnost: 171 g
Profesionální kuchyňské nože BUTCHER
Členitý povrch rukojeti nejen zabrání vyklouznutí z vlhkých rukou, ale také umožňuje jisté a rychlé řezy. Navíc se není třeba obávat o ostří, protože každá čepel z oceli AUS-8 se ručně brousí s využitím technik nejdokonalejšího konvexního způsobu ostření.*** Díky tomu nůž snadno pronikne vlákny a nezanechá jakkoli nepravidelné okraje řezu.
*** Co je konvexní broušení?
Konvexní výbrus (někdy nazývaný sekerové ostří nebo čočkový brus) je velmi náročné na broušení, ale takto vybroušené ostří zůstává mimořádně odolné a robustní při současné vysoké ostrosti. Tvarem připomíná postupně se zužující zakřivený kužel. Nevytváří tedy klasické rovné hrany, které vznikají broušením pouze samotného ostří. U konvexního výbrusu se brousí "celá" čepel do vytracena. Řezné vlastnosti jsou vynikající.
Unikátní vlastnosti:
Strukturovaný povrch rukojeti maximalizuje úroveň jistoty a komfortu úchopu a brání vyklouznutí z vlhkých rukou.
Každý nůž...
Nože značky Samura jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem. Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Pro rukojeť používáme nejlepší moderní materiály: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity. Více o historii zn. Samura.
Samura BUTCHER Moderní Šéfkuchařský nůž 15 cm (SBU-0084)
Moderní šéfkuchařský nůž svou multifunkčností zastoupí v kuchyni mnoho funkcí různých nožů. Skvěle se hodí pro krájení a sekání. S nožem zvládnete práci se zeleninou, ovocem, masem, rybami, pečenými potravinami, ... Stejně jako všechny nože série Samura Butcher je i tento nůž vysoce odolný a mimořádně ostrý.
Doporučujeme ruční mytí.
Celková délka: 28 cm
Délka čepele: 15 cm
Hmotnost: 171 g
Profesionální kuchyňské nože BUTCHER
Členitý povrch rukojeti nejen zabrání vyklouznutí z vlhkých rukou, ale také umožňuje jisté a rychlé řezy. Navíc se není třeba obávat o ostří, protože každá čepel z oceli AUS-8 se ručně brousí s využitím technik nejdokonalejšího konvexního způsobu ostření.*** Díky tomu nůž snadno pronikne vlákny a nezanechá jakkoli nepravidelné okraje řezu.
*** Co je konvexní broušení?
Konvexní výbrus (někdy nazývaný sekerové ostří nebo čočkový brus) je velmi náročné na broušení, ale takto vybroušené ostří zůstává mimořádně odolné a robustní při současné vysoké ostrosti. Tvarem připomíná postupně se zužující zakřivený kužel. Nevytváří tedy klasické rovné hrany, které vznikají broušením pouze samotného ostří. U konvexního výbrusu se brousí "celá" čepel do vytracena. Řezné vlastnosti jsou vynikající.
Unikátní vlastnosti:
Strukturovaný povrch rukojeti maximalizuje úroveň jistoty a komfortu úchopu a brání vyklouznutí z vlhkých rukou.
Každý nůž...
další informace