899 Kč
Přejít do obchodu
Keramická tyč pro ostření nožů je univerzální nástroj vhodný pro jakýkoli materiál čepele (ocel i keramika). Není určena k broušení, ale pro snadnou úpravu a zachování dokonalé ostrosti břitu.
Keramika je velice tvrdý materiál, proto se skvěle hodí na úpravu ostrosti japonských nožů. S měkčí ocelí jiných výrobců nožů nebude tak dobře fungovat. Nejvhodnější materiál pro práci s keramickou ostřící tyčí Samura je ocel o tvrdosti 58-63 HRC. Nože vyrobené z této oceli se díky keramické tyči udržují v perfektním stavu a výrazně se prodlužuje čas mezi jednotlivými broušeními.
Výška: 25,4 cm
Šířka: 37,2 cm
Hmotnost: 200 g
Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
Nože jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem. Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Více o historii značky Samura.
Péče o kuchyňské nože
Správná péče o kuchyňské nože je celá věda, jednoduchá, ale velmi důležitá. Dodržováním několika jednoduchých pravidel můžete výrazně prodloužit životnost dobrého nože a přetvořit vaše rutinní vaření na snadný a fascinující proces.
5 zásad pro správnou péči nožů
Broušení a leštění nožů. Účel a důležitost
Vlastnosti kvalitního kuchyňského nože značně závisí na stupni jeho konečného broušení a leštění v poslední fázi výroby. Tímto procesem je ovlivněna nejen schopnost nože udržet ostrost po delší dobu, ale také samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím. Navíc také odráží krásu a dokonalost vzhledu nože a poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi. Kvalita a přísné dodržování obráběcích technik nám poskytuje odpověď na otázku, proč jsou některé nože lepší, pokud porovnáváme jejich řeznou kapacitu a zachování ostrosti.
Více o broušení se dozvíte v článku.
Potřebujete poradit s výběrem nožů?
Usnadníme Vám lépe se zorientovat...
Keramika je velice tvrdý materiál, proto se skvěle hodí na úpravu ostrosti japonských nožů. S měkčí ocelí jiných výrobců nožů nebude tak dobře fungovat. Nejvhodnější materiál pro práci s keramickou ostřící tyčí Samura je ocel o tvrdosti 58-63 HRC. Nože vyrobené z této oceli se díky keramické tyči udržují v perfektním stavu a výrazně se prodlužuje čas mezi jednotlivými broušeními.
Výška: 25,4 cm
Šířka: 37,2 cm
Hmotnost: 200 g
Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
Nože jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem. Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Více o historii značky Samura.
Péče o kuchyňské nože
Správná péče o kuchyňské nože je celá věda, jednoduchá, ale velmi důležitá. Dodržováním několika jednoduchých pravidel můžete výrazně prodloužit životnost dobrého nože a přetvořit vaše rutinní vaření na snadný a fascinující proces.
5 zásad pro správnou péči nožů
Broušení a leštění nožů. Účel a důležitost
Vlastnosti kvalitního kuchyňského nože značně závisí na stupni jeho konečného broušení a leštění v poslední fázi výroby. Tímto procesem je ovlivněna nejen schopnost nože udržet ostrost po delší dobu, ale také samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím. Navíc také odráží krásu a dokonalost vzhledu nože a poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi. Kvalita a přísné dodržování obráběcích technik nám poskytuje odpověď na otázku, proč jsou některé nože lepší, pokud porovnáváme jejich řeznou kapacitu a zachování ostrosti.
Více o broušení se dozvíte v článku.
Potřebujete poradit s výběrem nožů?
Usnadníme Vám lépe se zorientovat...
další informace