1 949 Kč
Přejít do obchodu
Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
Nože značky Samura jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem. Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. Pro rukojeť používáme nejlepší moderní materiály: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity. Vice o historii zn. Samura.
Hledáte opravdu kvalitní nůž na chleba a pečivo? Tento nůž nabízí prvotřídní a velmi vysokou kvalitu (jako ostatně všechny nože Samura). Jeho vlnité ostří se skládá z mnoha malých, ale velmi ostrých zubů. Snadno s ním rozříznete potraviny s tvrdou a křupavou kůrkou a stejně tak třeba křehké a vláčné muffiny. A to bez toho, aniž by potraviny rozdrobil. Čepel tohoto profesionálního nože je velmi dlouhá, takže se hodí i pro velké potraviny. A může to být nejen pečivo (například velký dort), ale také působivý meloun nebo skromnější grapefruit. Speciální povrchová úprava stonewash propůjčuje čepeli výjimečnou tvrdost a vytváří matný strukturovaný povrch.
Doporučujeme ruční mytí.
Celková délka: 37 cm
Délka čepele: 23 cm
Hmotnost: 233 g
Přednosti nožů Samura:
vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC
fantastický řezný výkon díky japonskému tvaru čepele a jemnému zúžení ze špičky
naostření v úhlu 17 stupňů (tj. více něž u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů)
rukojeti vyrobeny z nejlepších moderních materiálů: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity
Jak vybrat ten správný nůž?
Chcete-li si usnadnit výběr a pochopit, jaké nože budete skutečně potřebovat, měli byste se seznámit s hlavními typy nožů a jejich využitím. Více k tomuto tématu jsme pro vás shrnuli v jak vybrat správný nůž.
Japonský kuchyňský nůž - přímý potomek samurajského...
Nože značky Samura jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem. Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. Pro rukojeť používáme nejlepší moderní materiály: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity. Vice o historii zn. Samura.
Hledáte opravdu kvalitní nůž na chleba a pečivo? Tento nůž nabízí prvotřídní a velmi vysokou kvalitu (jako ostatně všechny nože Samura). Jeho vlnité ostří se skládá z mnoha malých, ale velmi ostrých zubů. Snadno s ním rozříznete potraviny s tvrdou a křupavou kůrkou a stejně tak třeba křehké a vláčné muffiny. A to bez toho, aniž by potraviny rozdrobil. Čepel tohoto profesionálního nože je velmi dlouhá, takže se hodí i pro velké potraviny. A může to být nejen pečivo (například velký dort), ale také působivý meloun nebo skromnější grapefruit. Speciální povrchová úprava stonewash propůjčuje čepeli výjimečnou tvrdost a vytváří matný strukturovaný povrch.
Doporučujeme ruční mytí.
Celková délka: 37 cm
Délka čepele: 23 cm
Hmotnost: 233 g
Přednosti nožů Samura:
vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC
fantastický řezný výkon díky japonskému tvaru čepele a jemnému zúžení ze špičky
naostření v úhlu 17 stupňů (tj. více něž u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů)
rukojeti vyrobeny z nejlepších moderních materiálů: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity
Jak vybrat ten správný nůž?
Chcete-li si usnadnit výběr a pochopit, jaké nože budete skutečně potřebovat, měli byste se seznámit s hlavními typy nožů a jejich využitím. Více k tomuto tématu jsme pro vás shrnuli v jak vybrat správný nůž.
Japonský kuchyňský nůž - přímý potomek samurajského...
další informace