KAISER Kaiserova prosklená '80' izolovaná udírna na dřevo

16 900,00 Kč Přejít do obchodu
další informace
Kapacita udírny
Do Kaiserovo 80' nafutrujete 35 klobás, 16 pstruhů, nebo 12 kg masnýho i nemasnýho proviantu. Udit můžete i sýry, zeleninu nebo třeba sůl. Mrkněte na moje tipy a recepty a nechte se inspirovat!

Design udírny
Kaiserova Prosklená 80' je novinkou letošní sezóny. je to Ideální domácí udírna pro celoroční provoz, u které jsme kromě prosklení vylepšili i několik detailů pro komfortnější používání.

Použití udírny
Díky izolované konstrukci můžete udírnu používat po celý rok. Je ideální na zahradu nebo na terasu a jednoduše jí napojíte i na externí kouřovod.

Rozměry udírny: 38,5 x 86 x 41 cm
Objem komory: 36 x 67,5 x 32,5 cm
Průměr komínku: 100 mm
Váha udírny: 30 kg
Materiál: Nerez + izolační vata
Max. provozní teplota: 150°C
Kapacita potravin: 12 kg
Základní výbava Kaiserovo 80'
Vše potřebné k vašemu prvnímu uzení je součástí balení

Univerzální topeniště

Kaiserův teploměr

Odkapová miska

3 x rovný rošt

5 x Háček ve tvaru S

5 x Háček ve tvaru U

4 x Tyčky k zavěšení

Regulace komínku

Buková štěpka 500 g
Doporučuju přikoupit Podstavec udírny
Doporučuju přikoupit Kaiserův čistič
Doporučuju přikoupit Ochranný obal
Jak na to při vašem prvním uzení?
S ohnišťem na dřevo se uzení v Kaiserovce od "klasiky" nijak neliší
Krok 1
V topeništi založte žhavej základ podobný tomu jako na grilování. Můžete použít dřevěné uhlí, nebo větší kusy proschlýho tvrdýho dřeva. Ideální bude bukový a bez kůry.
Krok 2
Jakmile je základ dostatečně žhavej, přihoďte na uhlíky mokrou dřevěnou štěpku. Ta se postará o vývin toho správnýho kouře. Pozor, v topeništi nesmí hořet otevřenej oheň!
Krok 3
Poté vložte ohniště do udírny a jakmile je udírna hezky vyhřátá, můžete lifrovat proviant. Ohniště průběžně každých 30 min. kontrolujte a případně doplňte mokrou štěpkou.
Uzení je nové grilování
Tak ať vám šmakuje!

Mohlo by vás také zajímat