3 490 Kč
Přejít do obchodu
Uzení studeným (chladným) kouřem je velmi jednoduché u všech modelů udíren Bradley. Například lososa většina lidí v udírně spíše peče než udí, a proto je výsledkem častokrát suché maso, které ztratilo na chuti čerstvé luxusní ryby. Když jej připravíte pomocí studeného kouře, bude výsledek o třídu chutnější. Potřebujete k tomu jen systémový adaptér studeného kouře, který z jedné strany nasadíte na generátor kouře a z druhé strany na udírnu. Vytvoříte tak delší kouřovod, ve kterém se bude kouř ochlazovat. V udírně vypnete topné těleso a teplotu v udírně bude ovlivňovat jen okolní teplota udírny a teplo z doutnajících briketek v generátoru kouře. Takto můžete udit i v teplotách od 35 °C, což je běžné právě u lososa i jiných ryb a takové uzení se praktikuje zejména ve Skandinávii.
další informace