KAISER přenosná udírna STOVKA, nerez

Kapacita udírny
Do Kaiserovo prosklený 100' nafutrujete 50 klobás, 25 pstruhů, nebo 15 kg masnýho i nemasnýho proviantu. Udit můžete i sýry, zeleninu nebo třeba sůl. Mrkněte na moje tipy a recepty a nechte se inspirovat!

Design udírny
Kaiserova 100' patří k oblíbeným nerezovým udírnám. Svým objemem je to ideální udírna s poměrem cena/výkon. Díky prosklení můžete sledovat, jak se proviant mění v uzenou pochoutku.

Použití udírny
Kaiserova 100' je jednoplášťová nerezová udírna. proto jí využijete od jara do podzimu, dokud teplota venku neklesne pod 5 °C. Je ideální na zahradu, na terasu a nebo jí ric pic převezete třeba na chalupu.

Rozměry udírny: 39,5 x 110 x 27,5 cm
Objem komory: 39,5 x 95 x 27 cm
Váha udírny: 17 kg
Materiál: Nerezová
Max. provozní teplota: 150°C
Kapacita potravin: 15 kg
Univerzální
K uzení v Kaiserovo 100' nepotřebujete žádný zdroj energie. V ohništi stačí rozdělat žhavý základ a přikládat mokrou dřevěnou štěpku pro vývoj dýmu. Můžete udit také studeným kouřem pomocí generátoru.

Jednoduchá
Udírna sama o sobě funguje jako komín. Není tedy důležitý žádný přídavný komínek a proudění kouře regulujete pomocí vzduchové klapky. Ta musí být vždy alespoň z části otevřená, aby kouř udírnou hezky proudil.

Fortelná
Všechny nerezové udírny vyrábíme poctivě v Křižanově na Vysočině. Proto vám na udírnu, její konstrukci, sváry i nýtování mohu nabídnout 5 letou záruku a k tomu kvalitní sužby. Na sichr!

Základní výbava Kaiserovo 100'
Všechen vercajk potřebný k vašemu prvnímu uzení je součástí balení

Topeniště

Kaiserův teploměr

Odkapová miska

2 x rovný rošt

1 x Rošt na ryby

5 x Háček ve tvaru S

5 x Háček ve tvaru U

Buková štěpka 500 g
Doporučuju přikoupit Podstavec udírny
Doporučuju přikoupit Kaiserův čistič
Doporučuju přikoupit Ochranný obal
Doporučuju přikoupit Nakládací láky
Jak na to při vašem prvním uzení?
S ohnišťem na dřevo se uzení v Kaiserovce od "klasiky" nijak neliší
Krok 1
V topeništi založte žhavej základ podobný tomu jako na grilování. Můžete použít dřevěné uhlí, nebo větší kusy proschlýho tvrdýho dřeva. Ideální bude bukový a bez kůry.
Krok 2
Jakmile je základ dostatečně žhavej, přihoďte na uhlíky mokrou dřevěnou štěpku. Ta se postará o vývin toho správnýho kouře. Pozor, v topeništi nesmí hořet otevřenej oheň!
Krok 3
Poté vložte ohniště do udírny a jakmile je udírna hezky vyhřátá, můžete lifrovat proviant. Ohniště průběžně každých 30 min. kontrolujte a případně doplňte mokrou štěpkou.
Máte-li raději videa, mrkněte na můj youtube. najdete zde mimo jiné i postup, jak tu naší fortelnou Stovku rozhicovat.


Uzení je kumšt
Moje prosklená 100' je ideální domácí udírna pro všechny, kdo chtějí nahlédnout do uzenářského řemesla. Tak raušovní uzení!

Uzení je nové grilování
Tak ať vám šmakuje!
další informace

Mohlo by vás také zajímat

Zobrazit další udírny