![Homeware Profession. ZAPÉKACÍ MISKA, kamenina, keramika 34/24/7 cm](https://img.homago.cz/th/product/8ce/f58/3615094dfbe9a99d72248343da_w200_h200.jpg)
![Pekáč LAMART HL0803 Aroma s poklicí - rozbaleno - natržený originální sáček poklice](https://img.homago.cz/th/product/221/12f/0ecf1a36d3816b8c354fd69e3e_w200_h200.jpg)
369 Kč
Přejít do obchodu
Pekáč o objemu 2,35 l s poklopem o objemu 0,75 l je vyroben z odolného borosilikátového skla, které je určeno pro přípravu oblíbených pečených, zapékaných, restovaných i dušených pokrmů v troubě. Hodí se k pečení různých druhů masa, šunkofleků, gratinovaných brambor, nádivek, ale i plněných paprik nebo brokolice se sýrem. A pokud máte v oblibě žemlovku nebo rýžový nákyp, není nic jednoduššího. Navíc skrz masivní sklo můžete sledovat, zda je pokrm vypečený dozlatova i z boku a spodní části. Zvládne teploty od -20 °C až do +300 °C, samozřejmě s ohledem na postupné ohřívání a ochlazování. Vhodný i k servírování a uložení pokrmů v lednici. Skleněné víko lze použít zvlášť jako další pečicí nádobu nebo jím pokrm v pekáči přiklopit a urychlit tak pečení. Průměr pekáče je 23 cm, šírka i s uchy 26,5 cm a výška spodní části 8 cm. Výhody skleněného nádobí:
dlouhá životnost a hygienická nezávadnost díky hladkému, neporéznímu materiálu
lze jej využít pro pečení v elektrické, horkovzdušné, plynové i mikrovlnné troubě
odolné varné sklo umožňuje vizuální kontrolu stavu pečení
lze používat i kovové kuchyňské náčiní
možnost mytí v myčce na nádobíDoporučujeme: použití kuchyňských chňapek a po vyjmutí z trouby pekáč položte na sporák nebo prkénko, ne na studenou či vlhkou plochu kuchyňské linky. Pokud je třeba pokrm podlévat, nepoužívejte studenou vodu, ale raději vlažnou nebo teplou, aby nedošlo k teplotnímu šoku. Sklo je po vyjmutí z trouby horké, pozor při manipulaci a blízkost dětí.
dlouhá životnost a hygienická nezávadnost díky hladkému, neporéznímu materiálu
lze jej využít pro pečení v elektrické, horkovzdušné, plynové i mikrovlnné troubě
odolné varné sklo umožňuje vizuální kontrolu stavu pečení
lze používat i kovové kuchyňské náčiní
možnost mytí v myčce na nádobíDoporučujeme: použití kuchyňských chňapek a po vyjmutí z trouby pekáč položte na sporák nebo prkénko, ne na studenou či vlhkou plochu kuchyňské linky. Pokud je třeba pokrm podlévat, nepoužívejte studenou vodu, ale raději vlažnou nebo teplou, aby nedošlo k teplotnímu šoku. Sklo je po vyjmutí z trouby horké, pozor při manipulaci a blízkost dětí.
další informace