5 399 Kč
Přejít do obchodu
Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
Nože značky Samura jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem.
Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. Pro rukojeť používáme nejlepší moderní materiály: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity. Vice o historii zn. Samura.
Tato sada kuchyňských nožů Samura Blacksmith v japonském dárkovém balení s látkovým pouzdrem uvnitř, je dokonalým spojením 3 oblíbených japonských nožů. V této sadě naleznete univerzální nůž, kuchařský nůž Santoku a japonský sekáček Nakiri. Kuchyňské nože Blacksmith jsou ručně kované z vysoce uhlíkové oceli AUS-8 Hammered. Tvrdost čepele Rockwell je 58-59 HRC je srovnatelná pouze s odolnou ocelí samurajského meče. Neobyčejný povrch čepele, který připomíná lunární krátery nemá pouze estetický důvod, ale je také velice praktický při práci - vzduchové kapsy zamezují ulpívání potravin na čepeli. Jednou vyzkoušíte práci s tímto nožem a okamžitě pochopíte rozdíl.
Univerzální nůž s délkou čepele 16 cm je v kuchyni využíván nejčastěji. Díky zúžené špičce je tento univerzální kuchyňský nůž skvělý pro krájení zeleniny a bylinek i krájení masa a ryb. Tradiční japonský šéfkuchařský nůž Santoku s délkou čepele 18 cm je navržen tak, aby dokázal vykonávat stejné kuchyňské práce jako evropský šéfkuchařský nůž. Rozdíl můžete najít ve tvaru čepele - jeho špička směřuje dolů a ostří má přímější tvar. Tento nůž je velmi vhodný na sekání a krájení zeleniny a ovoce a krájení masa a ryb.
Japonský sekáček Nakiri s délkou čepele 17 cm disponuje širokou, ale tenkou čepelí bez špičky. Je ideální k sekání a krájení všech druhů zeleniny, ovoce a bylinek. Tento nůž s téměř obdélníkovým tvarem vám umožní krájet potraviny bez zbytečných pohybů, rychle...
Nože značky Samura jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem.
Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. Pro rukojeť používáme nejlepší moderní materiály: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity. Vice o historii zn. Samura.
Tato sada kuchyňských nožů Samura Blacksmith v japonském dárkovém balení s látkovým pouzdrem uvnitř, je dokonalým spojením 3 oblíbených japonských nožů. V této sadě naleznete univerzální nůž, kuchařský nůž Santoku a japonský sekáček Nakiri. Kuchyňské nože Blacksmith jsou ručně kované z vysoce uhlíkové oceli AUS-8 Hammered. Tvrdost čepele Rockwell je 58-59 HRC je srovnatelná pouze s odolnou ocelí samurajského meče. Neobyčejný povrch čepele, který připomíná lunární krátery nemá pouze estetický důvod, ale je také velice praktický při práci - vzduchové kapsy zamezují ulpívání potravin na čepeli. Jednou vyzkoušíte práci s tímto nožem a okamžitě pochopíte rozdíl.
Univerzální nůž s délkou čepele 16 cm je v kuchyni využíván nejčastěji. Díky zúžené špičce je tento univerzální kuchyňský nůž skvělý pro krájení zeleniny a bylinek i krájení masa a ryb. Tradiční japonský šéfkuchařský nůž Santoku s délkou čepele 18 cm je navržen tak, aby dokázal vykonávat stejné kuchyňské práce jako evropský šéfkuchařský nůž. Rozdíl můžete najít ve tvaru čepele - jeho špička směřuje dolů a ostří má přímější tvar. Tento nůž je velmi vhodný na sekání a krájení zeleniny a ovoce a krájení masa a ryb.
Japonský sekáček Nakiri s délkou čepele 17 cm disponuje širokou, ale tenkou čepelí bez špičky. Je ideální k sekání a krájení všech druhů zeleniny, ovoce a bylinek. Tento nůž s téměř obdélníkovým tvarem vám umožní krájet potraviny bez zbytečných pohybů, rychle...
další informace