1 499 Kč
Přejít do obchodu
Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
Nože značky Samura jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem.
Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Pro rukojeť používáme nejlepší moderní materiály: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity. Více o historii zn. Samura.
Samura BUTCHER Set 2 nožů (SBU-0230)
Praktická sada japonských kuchyňských nožů produktové řady Butcher zahrnuje dva typy nožů profesionální i domácí kuchyně a jednu brusnou tyč.
Doporučujeme ruční mytí.
Samura BUTCHER Nůž SBU-0066
Celková délka: 32,5 cm
Délka čepele: 19,5 cm
Hmotnost: 149 g
Samura BUTCHER Stahovací nůž SBU-0067
Celková délka: 30,5 cm
Délka čepele: 17,3 cm
Hmotnost: 161 g
Brusná tyč z nerezové oceli
Celková délka: 32,5 cm
Délka čepele: 19,5 cm
Hmotnost: 162 g
Profesionální kuchyňské nože BUTCHER
Členitý povrch rukojeti nejen zabrání vyklouznutí z vlhkých rukou, ale také umožňuje jisté a rychlé řezy. Navíc se není třeba obávat o ostří, protože každá čepel z oceli AUS-8 se ručně brousí s využitím technik nejdokonalejšího konvexního způsobu ostření.*** Díky tomu nůž snadno pronikne vlákny a nezanechá jakkoli nepravidelné okraje řezu.
*** Co je konvexní broušení?
Konvexní výbrus (někdy nazývaný sekerové ostří nebo čočkový brus) je velmi náročné na broušení, ale takto vybroušené ostří zůstává mimořádně odolné a robustní při současné vysoké ostrosti. Tvarem připomíná postupně se zužující zakřivený kužel. Nevytváří tedy klasické rovné hrany, které vznikají broušením pouze samotného ostří. U konvexního výbrusu se brousí "celá" čepel do vytracena. Řezné vlastnosti jsou vynikající.
Unikátní vlastnosti:
Strukturovaný povrch rukojeti maximalizuje úroveň jistoty a komfortu úchopu a brání...
Nože značky Samura jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem.
Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Pro rukojeť používáme nejlepší moderní materiály: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity. Více o historii zn. Samura.
Samura BUTCHER Set 2 nožů (SBU-0230)
Praktická sada japonských kuchyňských nožů produktové řady Butcher zahrnuje dva typy nožů profesionální i domácí kuchyně a jednu brusnou tyč.
Doporučujeme ruční mytí.
Samura BUTCHER Nůž SBU-0066
Celková délka: 32,5 cm
Délka čepele: 19,5 cm
Hmotnost: 149 g
Samura BUTCHER Stahovací nůž SBU-0067
Celková délka: 30,5 cm
Délka čepele: 17,3 cm
Hmotnost: 161 g
Brusná tyč z nerezové oceli
Celková délka: 32,5 cm
Délka čepele: 19,5 cm
Hmotnost: 162 g
Profesionální kuchyňské nože BUTCHER
Členitý povrch rukojeti nejen zabrání vyklouznutí z vlhkých rukou, ale také umožňuje jisté a rychlé řezy. Navíc se není třeba obávat o ostří, protože každá čepel z oceli AUS-8 se ručně brousí s využitím technik nejdokonalejšího konvexního způsobu ostření.*** Díky tomu nůž snadno pronikne vlákny a nezanechá jakkoli nepravidelné okraje řezu.
*** Co je konvexní broušení?
Konvexní výbrus (někdy nazývaný sekerové ostří nebo čočkový brus) je velmi náročné na broušení, ale takto vybroušené ostří zůstává mimořádně odolné a robustní při současné vysoké ostrosti. Tvarem připomíná postupně se zužující zakřivený kužel. Nevytváří tedy klasické rovné hrany, které vznikají broušením pouze samotného ostří. U konvexního výbrusu se brousí "celá" čepel do vytracena. Řezné vlastnosti jsou vynikající.
Unikátní vlastnosti:
Strukturovaný povrch rukojeti maximalizuje úroveň jistoty a komfortu úchopu a brání...
další informace